Пушти го телевизорот на... | Црнобело Форум

Пушти го телевизорот на...

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,520
14,428
1,683
Таму каде што треба
На Телма,даваат за македонците кои живеат во Канада. Кажуваат како биле малтретирани од грците,ги казнувале ако слушнат македонски збор... Кажуваат колку се големи македонци а не го знаат ни македонскиот,зборуваат македонско-бугарски а и што е најтрагично има и такви што го заборавиле скроз јазикот па си зборат англиски.
А најинтересно е кога пробуваат да зборуваат на македонски и кога ќе убацат на пр. еве го пикчарот , и после ју ноу.... :banghead