Провинцијалска идеја за екскурзија

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
жали се колку сакаш, провинцијата нема врска со тоа понашање на одредени луѓе.. и со тоа шо некои "провинцијалци" како шо ти ги викаш имат вакво понашање, не значи дека сите се такви.. и не се води никој по првата критика, туку колумната ти нема врска според мене ;)

Наведов во коментариве дека можеби насловот не требаше да биде - Провинцијалска идеа за екскурзија, туку сељачка, секаде има исклучоци, но во помалите места ова е многу позастапено. За некој има врска, за некој нема врска. Ај да не звучам тинејџерски ама нормално е да се пронајдат многу па - haters gonna hate. Џабе им пишуваш и докажуваш. Не планирам да продолжам со тупење на темава.

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Без нервоза...не се нервирај губиш лепота.... батали ги колумните за старт - едноставно лошо ја дооловуваш суштината...шириш омраза на одредени членови кои се пронаоѓаат во напишаното. Форумов е опуштен нема потреба од тензија, биди искулирана, и ќе ти бидам дечко:*
Оди малку во дискотекава да се релаксираш со една водка/коњак/шток или што и да е. А јас по тебе ќе дојдам одма, само да го земам магарево. :zelen

Нема кај да си го постовам моето мислење освен во делов, немој аман да ми бидеш дечко, никој ќе ти нејќе женска мрчатор и хејташ ме разбираш? Нема да си ИН. Дури и пијаница ако ме напраиш, изгинавме. Ми нема спас, и онака на клада сум од денес ставена со самото тоа што застапувам став, а некој друг е множина па моето е хејтање а мислењето на множината не е, тоа е онака свето, бело, мирољубливо ^^ . (не се воспалујте одма се зезам) Убаво што се имаш сликано на магарче, не си единствен.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

katetoo

Истакнат Член
28 јуни 2012
61
62
318
не ги ни читам сите коментари, туку тоа шо сум цитирана.. и има разлика меѓу провинцијалска и сељачка.. второто да првото утнато

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
и уште една замерка Deviously Devilish, гледам дека пишуваш колумни а повеќе пати си напишала СЕКОЈА ДЕН... ?????????????? :^)

Секоја ден. МАНА. Знам дека треба секој ден. Кај нас така се изговара -.- Кој колумни жити се, ова ми е прв текст воопшто шеруван по странава. Незнам од кај ме направивте колумнистка. Рано ми е тоа да сум, не се гледам како таква сеуште, и немам искуство за такво нешто. Само неќев на фб да го тупам со статуси па се решив на ова. Тука го постовам бидејќи е предолг за на друго место и тука ќе е префрлен, ги читав правилата пред некоја ден.

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
не ги ни читам сите коментари, туку тоа шо сум цитирана.. и има разлика меѓу провинцијалска и сељачка.. второто да првото утнато

Прочитај нешто, ме мрзи да се повторувам кај секого за исто, стварно добивам импресија дека си ги копирате коментарите еден од друг. Ете нека не е така, ама барем малку пратете, ептен се тупи и се напиња инаку.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Нема кај да си го постовам моето мислење освен во делов, немој аман да ми бидеш дечко, никој ќе ти нејќе женска мрчатор и хејташ ме разбираш? Нема да си ИН. Дури и пијаница ако ме напраиш, изгинавме. Ми нема спас, и онака на клада сум од денес ставена со самото тоа што застапувам став, а некој друг е множина па моето е хејтање а мислењето на множината не е, тоа е онака свето, бело, мирољубливо ^^ . (не се воспалујте одма се зезам) Убаво што се имаш сликано на магарче, не си единствен.
Да не ти ја уништувам темава...многу е дискутабилна, еве еден поздрав Секоја ден

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Се прогласив како овца, бидејќи јас го кажав ова јавно, и знаев дека ќе ме очекуваат вакви коментари. Извини за тоа - Мила ;)
Тешко сте се скарале со сарказмот изгледа.
И јас јавно се изразив де контра, овца сум? Сите што пишавме сме овци затоа што немаме исто мислење?
Немаш исколено никого со постот, as I said, стандардите не ни дозволуваат да живееме во таква реалност.
Не мора на секое да одговараш и да наоѓаш опашки, само повеќе ќе разгориш ситуација, велејќи да не го тупиме.
Пиша, ти ја сфативме поентата и изложивме зошто не се сложуваме со кажаното.
Нас најмалку што не интересира е дали ти си провинцијалката, дали си снимала кој што правел по автобусот или си се водела по бон-тонот на ’европската култура во автобус’, дали си сликана пред излог или пред катедрала итн итн.
И најмал проблем е насловот и тоа “провинцијалска“ во него. Сите ние сме, не провинцијалци, туку најтешки сељаци, кога ќе се најдеме во духовно и економски богата (барем споредбено со нас) земја ко Италија, туку повеќе провоцира оној „Мене не ме интересира што мислите, зошто јас мој став имам оформено и не сум ви крива што не сте посебни за да ме сфатите“ став.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

katetoo

Истакнат Член
28 јуни 2012
61
62
318
ауу ИЗВИНИ шо не ги читам сите коментари.. шо дијалект е тај шо викате секоја и некоја ден? ако сакаш да ми кажеш, ако не не мораш

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Тешко сте се скарале со сарказмот изгледа.
И јас јавно се изразив де контра, овца сум? Сите што пишавме сме овци затоа што немаме исто мислење?
Немаш исколено никого со постот, as I said, стандардите не ни дозволуваат да живееме во таква реалност.
Не мора на секое да одговараш и да наоѓаш опашки, само повеќе ќе разгориш ситуација, велејќи да не го тупиме.
Пиша, ти ја сфативме поентата и изложивме зошто не се сложуваме со кажаното.
Нас најмалку што не интересира е дали ти си провинцијалката, дали си снимала кој што правел по автобусот или си се водела по бон-тонот на ’европската култура во автобус’, дали си сликана пред излог или пред катедрала итн итн.
И најмал проблем е насловот и тоа “провинцијалска“ во него. Сите ние сме, не провинцијалци, туку најтешки сељаци, кога ќе се најдеме во духовно и економски богата (барем споредбено со нас) земја ко Италија, туку повеќе провоцира оној „Мене не ме интересира што мислите, зошто јас мој став имам оформено и не сум ви крива што не сте посебни за да ме сфатите“ став.

E тоа е тоа. Е ОВА Е КОМЕНТАР. Добро е алелуја. Сите ние сме, не провинцијалци, туку најтешки сељаци, кога ќе се најдеме во духовно и економски богата (барем споредбено со нас) земја ко Италија . Добро е, сепак некој сватил. Не се величам, имам во текстот ставови и во мое лице кажано - како сите ние знаеме. Јас не се двојам, не се праам посебна со сила, ниту реков дека сте ретардирани, само појаснував колку што можам дообјаснував за да нема дилеми и хејтања зошто мразам да се хејтам, карам, расправам.
Само ако толку не ве интересираше, зошто напињате дека сум хејтер етц? Ако ги видиме коментарите многу е контрадикторно горенаведеното. Но нејсе. Никој ништо не добива ако ја продолжиме полемикава. :)

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
ауу ИЗВИНИ шо не ги читам сите коментари.. шо дијалект е тај шо викате секоја и некоја ден? ако сакаш да ми кажеш, ако не не мораш

НЕЕЕМААА ПРООООБЛЕЕЕЕЕМ, не се вреѓај ти толку што реков да пратиш, само јас лично кога коментирам за нешто сакам да прочитам се за да не повторувам едно исто на секое, ако има коментар што го доловил она што сакам да го кажам, лајк и чао пријатно, зошто да се мазажирам и да се напињам со непотребен хејт? Објасни the_mayor што дијалект е тоа инаку.

• Ми се допаѓа
Реакции: katetoo