Провинцијалска идеја за екскурзија

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Немаш шлив.... немаш осет за колумни. Јас ова го гледам како саркастичен пост исполнет со иронија и омраза према луѓето кои се сосема нормални во околината. Па нормално дека ќе се шминка и во автобус ако треба, јас на девојките мои ни на продавница не ги пуштам ненашимнкани и нелакирани ... а камо ли Италија. Исто така пиењето е нормална работа + тоа е афродизијак и опушта, за да те плеснит некој ноншалантно треба да е под доза на алкохол...во нормална состојба ги нема истите ефекти, изгледа затоа го конзумираат. А тоа дека не виделе кафемати и слични такви работи малку морген... мада јас на никој не му замерувам ако не знае или ако побара помош... веројатно тоа го прават +90% од населението.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Не велам дека во мојот апарат нема слики, не велам дека секој ден се замарам со пишување на колумни и со водење на чаршиски муабети, јас секогаш ако нешто ми смета го кажувам во лице, но можеш да видиш од предходните коментари што ги пишав што всушност сакав да кажам, знам дека сите сме различни, оправдувам поинакви мислења, се додека се почитуваат и моите желби и не ми се оспорени.

Зошто кога само дваесет луѓе сакаат на шопинг, а осумдесет да влезат внатре во колосеумот - зошто да се поддржат мамините мази? Зошто ние да не можеме да појдеме, или да касниме за тој шопинг кога имаше уште два три дена одредени само за тоа? А сите ПРВ ПАТ одевме во Италија. Тоа ми беше муабетот.

Знам што сакаше да кажеш. И јас сум бил на твое место.

Не мислев да ти солам памет или да почнувам расправии. Нов член си, добредојде, се надевам ќе бидеме пријатели. Доколку завршиме како непријатели, нека биде со своја причина, не по цена на група девојчиња кои сакаат да се сликаат пред продавниците на Gucci. Поентата ми беше да не се замараш со нив, туку да уживаш и да правиш тоа што тебе ти е интересно.

А јас навистина се сомневам дека сите професори ќе стават 80 ученици на hold за 20 ученика да можат да одат на шопинг.

Прво, самата постапка нема никаква смисла бидејќи обично мнозинството одлучува. Второ, искрено жалам ако учиш во училиште каде приоритет на професорите и професорките е учениците да се изнакупуваат доволно.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Види мило, животот не е секогаш фер.
Некој има повеќе, некој помалку. Не само кеш, ами и многу други нешта.
Можеби грешам, но тоа нагласување на финансиските можности некако ми дава чувство дека не си толку лута на нивната несовесност и неодговорност кон другите, колку што си лута на фактот дека просто им се може.
Секогаш се лутиме на сопствената немоќ.
И сега не зборувам само за кеш.
Да се наметнува не може секој.
Но, со време, секој си го наоѓа своето место и својата безграничност.
Сфаќаш?
Не те напаѓаме заради напишаното. Те напаѓаме зашто си дозволила да ти се смешаат во уживањето. :)

Не се лутам нешто премногу, јас сум човек кој премногу простува, онака, нејкам конфликти воопшто. Какво е тоа право да им се може, само зошто професорите ги фаворизираат ради кешот? Значи ако е така, денес моралните и духовните вредности не вредат ништо ако имаш пари нели? Епа на осумдесет мина ни е скурчено од тоа, сакавме само да им потенцитаме дека се простеат. Јас немав никаква опција ниту право на глас, заедно со сите тие осумдесет. Тоа не е фер. Најмногу ме курчи нееднаквост, незаслужена нееднаквост! Знам дека многу работи во животот се не фер, и дека секогаш ќе е така, но зошто неможеа тие да кешат глава на една страна, а ние на друга? Нашата? Така секој е среќен екскурзијата топ. Зошто таквите луѓе морааа да го наметнат се она што е нивно, а некому му е тоа одбивно. Во право си. Ме курчи тоа што сељачана одлучува за такви големи одлуки и што сваќаш на многу мала возраст дека животот е кучка и ништо не е фер. Немавме некој особен избор или право на глас, не дека дозволивме.

• Ми се допаѓа
Реакции: Party Poison

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Не се лутам нешто премногу, јас сум човек кој премногу простува, онака, нејкам конфликти воопшто. Какво е тоа право да им се може, само зошто професорите ги фаворизираат ради кешот? Значи ако е така, денес моралните и духовните вредности не вредат ништо ако имаш пари нели? Епа на осумдесет мина ни е скурчено од тоа, сакавме само да им потенцитаме дека се простеат. Јас немав никаква опција ниту право на глас, заедно со сите тие осумдесет. Тоа не е фер. Најмногу ме курчи нееднаквост, незаслужена нееднаквост! Знам дека многу работи во животот се не фер, и дека секогаш ќе е така, но зошто неможеа тие да кешат глава на една страна, а ние на друга? Нашата? Така секој е среќен екскурзијата топ. Зошто таквите луѓе морааа да го наметнат се она што е нивно, а некому му е тоа одбивно. Во право си. Ме курчи тоа што сељачана одлучува за такви големи одлуки и што сваќаш на многу мала возраст дека животот е кучка и ништо не е фер. Немавме некој особен избор или право на глас, не дека дозволивме.
Тоа е тоа. Life`s a bitch and then you die. Финтата е да научиш да си поголема „бич“ , а сепак да останеш човек.
Не е лесно.
И јас сеуште учам :D
Во секој случај, добро е човек да се бори за она што смета дека е правилно.
Поздрав

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Тоа е тоа. Life`s a bitch and then you die. Финтата е да научиш да си поголема „бич“ , а сепак да останеш човек.
Не е лесно.
И јас сеуште учам :D
Во секој случај, добро е човек да се бори за она што смета дека е правилно.
Поздрав

Секој сеуште учи. Никој не се родил учен и неможе да знае се. Затоа се добредојдени негативните критики и искреноста, барем од моја страна. Учиме додека сме живи ^^ Have a nice day too. :))))))))))))))) :D

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Немаш шлив.... немаш осет за колумни. Јас ова го гледам како саркастичен пост исполнет со иронија и омраза према луѓето кои се сосема нормални во околината. Па нормално дека ќе се шминка и во автобус ако треба, јас на девојките мои ни на продавница не ги пуштам ненашимнкани и нелакирани ... а камо ли Италија. Исто така пиењето е нормална работа + тоа е афродизијак и опушта, за да те плеснит некој ноншалантно треба да е под доза на алкохол...во нормална состојба ги нема истите ефекти, изгледа затоа го конзумираат. А тоа дека не виделе кафемати и слични такви работи малку морген... мада јас на никој не му замерувам ако не знае или ако побара помош... веројатно тоа го прават +90% од населението.

Е де полека, не реков дека ја постанав новинар, текстов беше премногу долг, па затоа е ставен во колумна, јас сум само средношколка. Дур дојдам до тоа има муви да лапам. Поентата беше иронија, текстов беше наменет за да си го прочитаат дотичните. Тоа сакав да го доловам а не за изигравам про колумнист туку само да го споделам моето мислење. Нека си се средени, ако, ама цела ден во автобус да правиш избриши - нашминкај се, преслечи се, и петсто слики со три мемориски, од дента кога се трга, дур трае цел пат, и да неможе никој да спие ради три девојки е премногу, нели? И буквално секој да ги моли да престанат, не? Женчињата не пиеа, а се сликаа пред кафемати. Што е разликатааааааааааа со Италјанскиот и нашиот кафемат? Некоја од нив да ми појасни ЕДНА ! Што сака ќе и дадам, ете јас проста сум не разбирам. Што е разликата што во македонија кафето не го пијат а во италија го пијат? Пиењето е нормална работа да, ама седум дена неконтролирано аклохол да пиеш, а да стојш со едно пиво ко ќе се вратиш...Малку смешно не?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Мене овдека ми наличува дека авторот веќе не знае што сакал да каже.
Ама ќе си молчам :)

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Знам што сакаше да кажеш. И јас сум бил на твое место.

Не мислев да ти солам памет или да почнувам расправии. Нов член си, добредојде, се надевам ќе бидеме пријатели. Доколку завршиме како непријатели, нека биде со своја причина, не по цена на група девојчиња кои сакаат да се сликаат пред продавниците на Gucci. Поентата ми беше да не се замараш со нив, туку да уживаш и да правиш тоа што тебе ти е интересно.

А јас навистина се сомневам дека сите професори ќе стават 80 ученици на hold за 20 ученика да можат да одат на шопинг.

Прво, самата постапка нема никаква смисла бидејќи обично мнозинството одлучува. Второ, искрено жалам ако учиш во училиште каде приоритет на професорите и професорките е учениците да се изнакупуваат доволно.

Никогаш нема да одберам непријателство пред пријателство, секогаш сум френдли. Но навистина тука мнозинството или колку и да бевме, немаше никаква шанса, бидејќи не сме фаворити во очите на професорите. Логиката на професорите не беше нешто побистра од оваа на учениците. Имаа преголема морална поддршка затоа си земаа за право толку да УДРАТ на некој работи.

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Мене овдека ми наличува дека авторот веќе не знае што сакал да каже.
Ама ќе си молчам :)

Јас го напишав најдобро што знаев на тогаш кога го пишував ова, бидејќи е по одамна, не се масирам со едитирање, само не очекував луѓе да се задлабочуваат во една реченица, и константо да бараат мани, па ја да објаснувам што сум сакала да кажам по петпати тука, и да го кажувам од секоја можна перспектива и гледна точка за да се свати на што мислам. Мислев дека нема толку да се тупи и ќе се свати поентата, дури ме мрзи и да се објаснувам на секое. Ќути си ако, и ја ќе си ќутам џабе зборам изгледа.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас го напишав најдобро што знаев на тогаш кога го пишував ова, бидејќи е по одамна, не се масирам со едитирање, само не очекував луѓе да се задлабочуваат во една реченица, и константо да бараат мани, па ја да објаснувам што сум сакала да кажам по петпати тука, и да го кажувам од секоја можна перспектива и гледна точка за да се свати на што мислам. Мислев дека нема толку да се тупи и ќе се свати поентата, дури ме мрзи и да се објаснувам на секое. Ќути си ако, и ја ќе си ќутам џабе зборам изгледа.

Гледаш? Веднаш почнуваш со расправии и навреди.
Ама треба да знаеш дека има луѓе кои не може да ги вреѓа тој што сака, туку тој што може. Ти неможеш.
Не ме ни познаваш :)
Јас во првото твое „излагање“ забележав хејтерски начин на гледање.
Во другите твои излагања се обидуваше да го докажеш својот став а не успеваше.
Во секој случај ние сите што ти коментираме одлично сфативме што сакаше да кажеш, ама изгледа ти не знаеш што ние сакаме да ти кажеме :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo