Пријател(к)и

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Оние кои успеале да имаат барем едно машко-женско пријателство,секако ќе кажат да постои...а оние другите ќе велат не се додека не најдат некој таков\таква :) Е сега јас си имам еден другар,веќе 4 години неразделни,ама во последно време другаркиве цело време ми кажуваат демек како ме гледа,незнам ова она...ама јас неможам да сфатам едноставно пошо мене ми се случува тоа и одрекувам,ама почнав да се сомневам и незнам некако како да го одбегнувам и се плашам да не ми каже нешто што несакам да слушнам..
Ај ако може совет што да се прави,од машка или женска страна сеедно ... :)
Па и нема нешто посебно што може да се прави. Ако се јави взаемна привлечност тогаш пријателството ќе се развие во нешто повеќе. Но, ако привлечноста ја чувствува само еден, тогаш оддалечувањето тешко може да се избегне.

• Ми се допаѓа
Реакции: Glorry

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Верувам во машко - женско пријателство.. и повеќе им верувам на мажите.. но најубаво е тој пријател да имаа некои бенефиции... хехехе :kafe
На здравје за муабетов... кога нема друго, со кафе :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Baronessa

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
На здравје за муабетов... кога нема друго, со кафе :kafe
Брат шо прајш, еве со другарака пијам кафе... ај ќе те барам подоцна глупо е вака јас на телефон она да седи... хахахахахахха

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
Постои машко-женско пријателство, како не постои. Нашето друштво е пример за тоа, кое е составено и од машки и од женски и до сега сме немале таков случај :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Glorry

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
сметам дека машките се поголеми пријатели. Поискрени се. Инаку јас сум женско и верувам во машко-женски пријателства. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: bubili

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
Зошто да не постои машко женско пријателство? Јас баш мислам дека тоа е поискрено.
Јес да може да се појават чувства, али во денешно време геј врските се почести така да веројатноста да се појави привлечност во машко-женско пријателство е скоро иста како и во пријателство од ист пол. :D
Како и да е, да не забегам од темата. Имам повеќе пријатели машки него жени. Засега, најдолготрајни ми се машкиве пријатели и не се родиле чувства, освен овие другарски. :p

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and UnFleur

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Дали верувате во вистински пријатели? Дали воопшто постојат такви денес?