Пријателство по врска

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Од се` зависи. Најпрво зависи од самата врска, нејзиниот рок, колку сте биле блиски, начинот на тоа како сте постапувале меѓусебно, караниците, нејзиниот крај. Многу се ретки пријателствата по врска, најчесто не вреди трудот но ако навистина се согледа крајот, и ако по одредено време оладување еден од друг (а и потоа и двајцата да стапат во засебни врски), може да опстои пријателство.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Да, ако сте пријатели со бенефиции.
Ако се роди желба за вистинско пријателство, тогаш би требало да поминат години, за да избледат вистински емоции и сеќавање на случки кои допринеле да се чуствува еден од нив лошо и повредено. Особено ова е важно за долги врски. Процесот на преболување во вакви случаеви е болен и бавен и секој воспоставен контакт само ќе го одложува истиот.

Впрочем после неколку години верувате дека со ново стекнати пријатели и партнер би имале желба за интензивен контакт со некого од минатото, освен учтиво кафе?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
интересен случај кај мене. откако раскинавме по еден месец почнавме да се дружиме како пријатели. Откако фатив потоа девојка....го промени односот :) мислам дека има една порака на фејсбук :)
оттогаш немам никаков контакт :) а со др бивши :) си живеам :)
capture-20120304-191823.png

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Зависи каква била врската и разделбата.Инаку мислам дека може.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

InnaLaurie

Истакнат Член
12 март 2012
281
322
363
31
На некој пуст остров
Неверувам во пријателство после љубов.
Јас на моите бивши очи несакам да им видам, сигурно имало јака причина за прекин, не гледам зошто сето тоа би преминало во пријателство.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Да се остане пријатели после врска е исто како киндапер после киндапирање да ти рече да останете во контакт. :p

iva89

Полноправен Член
27 февруари 2012
76
75
18
Многу зависи од тоа каква била врската, колку траела, како сте се разделиле итн.jaс имам еден бивши на кого очите не сакам да му ги видам, а имам и 1 кој ми е мило секогаш кога ке го видам и го чуствувам како многу близок пријател кој што знае многу работи за мене, ама со тој многу фино се разделивме и затоа можеме да одржуваме контакт.Затоа мислам дека индивидуално е во секоја ситуација, многу зависи од луѓето.

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Не не постои пријателство после врска.
Ако во случај останат пријатели тогаш во врската воопшто и не се сакале.