Прилеп

Дали сте го посетиле Прилеп и каков впечаток ви оставил?

 • Сум го посетил/а, но не ми оставил голем впечаток

  Votes: 17 32.7%
 • Не сум го посетил/а, но планирам да го посетам

  Votes: 5 9.6%
 • Сум го посетил и ми оставил голем впечаток

  Votes: 10 19.2%
 • Не сум го посетил/а и не планирам да го посетам

  Votes: 1 1.9%
 • Воодушевен/а сум од градот, прекрасен град

  Votes: 19 36.5%

 • Total voters
  52

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
27
домче
Се слагам со Малина. Доволно голем град, доволно широки улици, убава храна, убави куќи (у главном).... Има по некој добар и квалитетен ресторан, но не е како порано што беше.
Доволен избор на средни школи, има факултет... фино е... Тоа што не ми се бендисува е опаднатата трговија, угостителство и индустрија. И врв на глупоста е платениот паркинг во секое ќоше заедно сосе кружните текови.
 
 • Like
Реакции: МиГ 21

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Хм...
Читајќи те, антиприлепски си ми настроен некако...(think)

Во никој случај! Само што сеуште сум шокиран после спознанието за постоење на цел еден град. Лани дознав дека постои место кое се вика Ресен на пример... ми треба време за процесирање на инфото... касно паљим.:pusi
 
 • Like
Реакции: MoonFairy

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
27
домче
:rolleyes:
Доволно широки улици со исто толкави дупки. Јужниот влез е катастрофа.
Никаде не е поарно. А плус тоа и Прилеп е така поставен да мора да се врвчат сите камиони што заминуваат према Охрид покрај него. Јужниот влез е лош после Салида бензинската и тоа релативно краток дел но е релативно неоптеретен. Мене не ми се допаѓа таа новата делница што е направена на излезот према Плетвар под Лук оил, што почнува кај малата Макпетрол. Е тука има едно гадно кривинче заради кое или мораш да менуваш ленти или треба многу да прикочиш... На качување штети на залетот, а на слегување од таму штети залетот... хех...
 

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,265
9,107
1,683
Никаде не е поарно. А плус тоа и Прилеп е така поставен да мора да се врвчат сите камиони што заминуваат према Охрид покрај него. Јужниот влез е лош после Салида бензинската и тоа релативно краток дел но е релативно неоптеретен. Мене не ми се допаѓа таа новата делница што е направена на излезот према Плетвар под Лук оил, што почнува кај малата Макпетрол. Е тука има едно гадно кривинче заради кое или мораш да менуваш ленти или треба многу да прикочиш... На качување штети на залетот, а на слегување од таму штети залетот... хех...
Зборувам за влезот преку Р1101. Не од А1 или А3.