Премиер Лига, ФА и Лига Куп 2014/15

Кој тим ќе ја освои Премиер Лигата?

• Манчестер Јунајтед

Гласови: 1 12.5%
  • Манчестер Сити

Гласови: 0 0.0%
  • Арсенал

• Ливерпул

Гласови: 2 25.0%
  • Челзи

Гласови: 3 37.5%
  • Некој друг тим (ќе пишам кој)

• Вкупно гласале
    8
  • Poll closed .

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Кој е тој што гласал за Ливерпул во анкетата? :rofl
Ај едниот сум јас, ама кој друг си правел филмови.

Иначе вчера Лестер не играа лошо ама против Челзи така не, во второ паднаа изгледа се исплашија од победата. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Во неочекуван сплет на околности - сите можни резултати се наредија за да Брентфорд се пласира во плеј-оф :), Дерби и Вулфс извисија а Блекбурн и Рединг беа тролови.

Лестер после кратката пауза (едно лошо полувреме против Челзи) продолжува да гази, пред месец дена Њукасл имаше 35 бода а Лестер 17, сега е 35-34 :eek:

Ин Скотиш њуз, новиот Ренџерс се избламира, 3.место во Чемпионшип, така да којзнае дали и догодина ќе се игра д њу олд фирм дербито (facepalm) ако не се пласираат можно е оваа инкарнација да им биде последна...

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Чист пенал за Палас не свирна судијата. Челзи малку среќа имаа при пеналот, ова најубаво нерешено да заврши.

Иначе ввчера имало дури 6 црвени од кои 2 кај Њукасл. :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Foxes like this :)

Хал може да е задоволен што не прими барем 7 ама сепак доволно да падне под Лестер. Арсенал игра и со Сандерленд дома, уште една прилика да им помогнат на лисиците. (inlove) Хал прибегнаа кон касапење едно време само што овој пат имаше соодветен одговор со неколку гадни стартови на арсеналовци :zelen после мистериозно престанаа со мавање касапите Досон и компанија....

Еднаш еден лик ме праша зошто ми е симпатичен Арсенал пошто немал титула во ПЛ сто години...ако ја гледал утакмицата вечерва би требало да му е јасно, пасови без гледање, пасови со пета, убацивања, пасови кои разделуваат одбрана, дриблинзи... плус отсуство на дајвови, читови и симулации, сето тоа во мојата перцепција е јак фудбал. And not a single fuck would be given дали освоиле титула или не се` додека играат така. Чисто лаички, како тв-гледач на продукт наречен профи фудбал, во случајов брендот ПЛ.:)

До некаде исто важи и за М.Сити (иако не во толкава мера) па и за Лестер..... а никако за Челзи иако станаа шампиони. Најмалку од сите ПЛ екипи сакам да го гледам Челзи (Сандерленд и Ливерпул се тука некаде од други причини) затоа што не ме интересира дали Мурињо го надмудрил некој икс менаџер или не, со килаво голче од квази пенал. Чудно ми е што воопшто постојат фанови на Челзи надвор од Лондон, или љубители на таљански екипи... која им е логиката да пратат екипа која игра мртвила... само затоа што освоиле титула?!
Тоа ми е исто како да висам во МекДоналдс пошто се број еден сендвичара во светот :zelen (ок, ланец) и да се тешам дека запеченото суво и никакво хамбургерче ми е јако, пошто МекДоналдс праи најјак профит? И шо има некој лик кој гнете сув грозен помфрит со тоа, да не им дадат од профитот нешто? :rofl Што има некој лик кој во рандом земја на тв гледа ПЛ со тоа што Челзи или лимонтус освоиле титули?!:rofl

............пуста човекова потреба да се поврзе со нечиј `успех`....макар било таму некаде...нешто...некој....

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and existence

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Овие фановиве на Челзи кога ќе им кажиш дека Мурињо сака дефанзивен и глуп фудбал, исто како мајка да си им опцул, одма се караат. Многу лош фудбал за око играат жими се, не знам дали имаа победа од 3:0 некаде, сите им беа 1:0, 0:1.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не заебавај, Ливерпул минатата година постигна 100 гола и имаше интересна и офанзивна игра. "Штета" што му се лизна штиклата на господинот Стивен Џерард.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не заебавај, Ливерпул минатата година постигна 100 гола и имаше интересна и офанзивна игра. "Штета" што му се лизна штиклата на господинот Стивен Џерард.
Ливерпул и Сити лани играа најофанзивен фудбал, по мене. Сега Челзи не играше ни пола од тоа, затоа реков дека кога ќе им кажиш на фановите на Челзи дека не играат ич офанзивно, одма се лутат.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Имаа лани Ливерпул офанзивна игра и главно беа утакмици со многу голови ама тоа беше `муда за бубрези` што се покажа оваа сезона кога имаат дупло помалку голови, лани пола голови им беа преку дајвови, читови, судиски кражби и дифлекшн, канибализми ...:zelen канибалот беше во животна форма исто и стариџ со кој беа комплементарни и правеа вишок скоро во секој напад, е сега исфрли пар варијабили од тоа и го имаш овој ливерпул сега кој има скоро дупло помалку голови од еден Челзи :eek:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Борнмут кои анониуси се, најголеми `ѕвезди` им се 75 годишниот Иан Харт кој пред новата ера даваше јаки голови од слободни за Лидс Јунајтед, се моташе на светско еднаш и во 1/2 финале на ЛШ, Брет Питман - репрезентативец на островот Џерзи :rofl , Ден Гослинг - њукасловиот одговор на Абу Диаби и Јан Керморган, некогашна надеж на Авињон :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Вечер на СК-2 ќе го даваат првото полуфинале од плеј офот за влез во ПЛ, аутсајдерот Брентфорд против фаворитот Мидлзбро. :)