Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Многу се осеќајни одредени персони и не можат да поднесат критика, а во таква средина правичност не може да функционира.
Ова е како онаа старата, кадија те тужи, кадија те суди or sth like that...
Еве јас за моето мислење во Сакам да кажам вчера, каде што си искажувам став, дека не сум задоволна од начинот на кој функционираат некои работи тука, одма добив во сандаче опомена од модератор.
Ма немој молим те.
Со банови, опомени, нема да постигнете ништо освен што си навлекувате повеќе бес на себе.
Значи кога ќе сфатат тие што најмногу од сите тука треба да сфатат, дека никој нема лоша намера, дека сите доаѓаме тука зашто сме си пронашле нешто интересно, убаво и дека ова е место за интеракција каде што сосема нормално има различни карактери, различни ставови, различни начини на гледање на нештата, можеби и ќе биде подобро.
Со диктатура и наметнување на правила кои одговараат само на најмалата група присутни, нема да има поместување.
И аман бре луѓе, не се работи за нешто лично тука. Ако јас не се сложувам со Јанко, Петко, Станко во некоја одредена тема, не значи дека нема да се согласам со него во некоја друга дебата или дека острам некој касапски нож док типкам на тастатура...
Очигледно некои така гледаат на тоа и не можат да се помират дека не сме сите газолижачи.
ТоВа е.
До некаде си во право, освен во делот дека никој нема лоша намера.
Постојат неколку членови за кои општ заклучок е дека го трујат форумот.

Lena пробуваш да си играш со зборови со мене? Јас реков што НЕ Е, а тој ги навреди сите членови на форумот.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
До некаде си во право, освен во делот дека никој нема лоша намера.
Постојат неколку членови за кои општ заклучок е дека го трујат форумот.

Lena пробуваш да си играш со зборови со мене? Јас реков што НЕ Е, а тој ги навреди сите членови на форумот.
Тој само го обработи твојот пример на тоа што НЕ Е,без да има намера да навреди некого.
а зошто тогаш типот што ги навреди останатите дека се полноглавци и гракаат не доби нит опомена нит ништо?
Се работи за фер игра.
Ништо повеќе.
Немам ништо против тебе или било кој,
но ако банираш за навреди тогаш банирај ги сите, не само поединци.
Правилата треба да важат за сите,
или сум разбрала нешто погрешно?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and slb_bobo

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Тој само го обработи твојот пример на тоа што НЕ Е,без да има намера да навреди некого.
а зошто тогаш типот што ги навреди останатите дека се полноглавци и гракаат не доби нит опомена нит ништо?
Се работи за фер игра.
Ништо повеќе.
Искрено, не сум забележал.
А ти ако си забележала, зошто не си го пријавила тоа мислење?
Многу е поедноставно и поефективно - 2 клика се, и модератор ќе реагира, наместо да дискутираме тука недела дена, проблемот ќе се реши за само неколку минути.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Искрено, не сум забележал.
А ти ако си забележала, зошто не си го пријавила тоа мислење?
Многу е поедноставно и поефективно - 2 клика се, и модератор ќе реагира, наместо да дискутираме тука недела дена, проблемот ќе се реши за само неколку минути.
Мислењето беше пријавено,
но немаше реакција од страна на модераторите.
Така му одговарало на некого,да ја игнорира пријавата.
Тоа не е забележано значи,
но тој еден ист кој секогаш си добива бан за други,
тој е забележан,
а тој другиот кој притоа освен навредата додава колку обожава позитивци и со тоа ја замачкува навредата поминува незабележан.
Фацит:
од сега може да се вреѓа на директен начин+ додавање на позитивности и ќе си останеме неказнети.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
тој е забележан,
а тој другиот кој притоа освен навредата додава колку обожава позитивци и со тоа ја замачкува навредата поминува незабележан.
Фацит:
од сега може да се вреѓа на директен начин+ додавање на позитивности и ќе си останеме неказнети.
Пријави го пак, ќе го разгледам јас.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Се работи за фер игра.
Ништо повеќе.

Значи јас сум типот а , хе :)
прво, јас не навредив никого, само кажав дека има луѓе што гракаат и се полноглавци, не посочив кон никого - ама сами си се наоѓате, тоа е напредок (y)

Второ, коментарот на админот си беше на место, човекот рече, ова не се овци и модераторите не се овчари ... значи НЕ СЕ, ама банираниот без да го прочита два пати и да размисли барем еднаш, одма се излета со навреди посочувајки кон админот како најголем овчар,модераторите овчари и сите форумџии овци - е тоа е навреда Ленче ... другар ти вика дека си овца, тоа не ти смета, а другото што нема врска со директна навреда кон тебе ... ти смета ...

мисла на денот
Престанале да гракаат, сега почнаа да бекаат ... беее беее

тенкју

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Значи јас сум типот а , хе :)
прво, јас не навредив никого, само кажав дека има луѓе што гракаат и се полноглавци, не посочив кон никого - ама сами си се наоѓате, тоа е напредок (y)

Второ, коментарот на админот си беше на место, човекот рече, ова не се овци и модераторите не се овчари ... значи НЕ СЕ, ама банираниот без да го прочита два пати и да размисли барем еднаш, одмја се излета со навреди посочувајки кон админот како најголем овчар,модераторите овчари и сите форумџии овци - е тоа е навреда Ленче ... другар ти вика дека си овца, тоа не ти смета, а другото што нема врска со директна навреда кон тебе ... ти смета ...

мисла на денот
Престанале да гракаат, сега почнаа да бекаат ... беее беее

тенкју
Сам си се пронајде.
И повторно вреѓаш.
Немав намера да те наместам или било што слично,не реков дека мене лично си ме навредил,
туку множината на членови,
едноставно се работи за фер игра.
Сфати си како сакаш.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Сам си се пронајде.
И повторно вреѓаш.
Немав намера да те наместам или било што слично,не реков дека мене лично си ме навредил,
туку множината на членови,
едноставно се работи за фер игра.
Сфати си како сакаш.

како да не се пронајдам, кога мој зборови се ... :)
и не те вреѓам директно тебе Лена... си давам мое мислење, па нека си се пронајде кој мисли дека спаѓа во таа група!

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
тој е забележан,
Фацит:
Lena како знаеш дека било пријавено,а не си го пријавила ти? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto