Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
А какво е правилото кога администраторот дава пример,
и еден член ги користи неговите зборови( те го цитира администраторот)
посочени во тој пример и членот добива бан за навреда на администратор?Иако администраторот сам го кажува тоа?
Дали постои тука некое правило?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and slb_bobo

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
А какво е правилото кога администраторот дава пример,
и еден член ги користи неговите зборови( те го цитира администраторот)
посочени во тој пример и членот добива бан за навреда на администратор?Иако администраторот сам го кажува тоа?
Дали постои тука некое правило?
Правилото е да препрочиташ уште еднаш, затоа што не е како што кажуваш.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Правилото е да препрочиташ уште еднаш, затоа што не е како што кажуваш.
Како не е?
Ти го посочи примерот со овците и овчарот,
тој само го обработи примерот без да сака да навреди некого со тоа користејќи ги твоите наведени примери.
За тоа доби бан од скоро 2 и пол месеци.
Типот пак после тоа кој се јави и ги нарече сите гаврани те полноглавци кои гракаат не доби никаква опомена.
И какви се тоа правила?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како не е?
Ти го посочи примерот со овците и овчарот,
тој само го обработи примерот без да сака да навреди некого со тоа користејќи ги твоите наведени примери.
За тоа доби бан од скоро 2 и пол месеци.
Типот пак после тоа кој се јави и ги нарече сите гаврани те полноглавци кои гракаат не доби никаква опомена.
И какви се тоа правила?
Селективни.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Многу се осеќајни одредени персони и не можат да поднесат критика, а во таква средина правичност не може да функционира.
Ова е како онаа старата, кадија те тужи, кадија те суди or sth like that...
Еве јас за моето мислење во Сакам да кажам вчера, каде што си искажувам став, дека не сум задоволна од начинот на кој функционираат некои работи тука, одма добив во сандаче опомена од модератор.
Ма немој молим те.
Со банови, опомени, нема да постигнете ништо освен што си навлекувате повеќе бес на себе.
Значи кога ќе сфатат тие што најмногу од сите тука треба да сфатат, дека никој нема лоша намера, дека сите доаѓаме тука зашто сме си пронашле нешто интересно, убаво и дека ова е место за интеракција каде што сосема нормално има различни карактери, различни ставови, различни начини на гледање на нештата, можеби и ќе биде подобро.
Со диктатура и наметнување на правила кои одговараат само на најмалата група присутни, нема да има поместување.
И аман бре луѓе, не се работи за нешто лично тука. Ако јас не се сложувам со Јанко, Петко, Станко во некоја одредена тема, не значи дека нема да се согласам со него во некоја друга дебата или дека острам некој касапски нож док типкам на тастатура...
Очигледно некои така гледаат на тоа и не можат да се помират дека не сме сите газолижачи.
ТоВа е.