да се навратиме во минатото малку, како беше кога за прв пат седнавме на клупите во средно, и оние кои што се на факултет 
кај мене беше вака, кога отидов првиот училишен ден во средно, неможев училницата да си ја најдам, па закснев, и кога влегов сите зјапаа во мене
седнав до едно девојче, немав никого од основно со мене во ист клас, па бев уште толку разочарана, но ајде помина и тоа
а во факултетот првиот час ни беше во скопје, каде ни ги даваа индексите, и ни објаснуваа што како ќе биде, па после тоа шетавме, абе убавини
е тука веќе бев и поопуштена бидејќи имав и колешки кои беа од средно со мене 
сега сте вие на ред

кај мене беше вака, кога отидов првиот училишен ден во средно, неможев училницата да си ја најдам, па закснев, и кога влегов сите зјапаа во мене
седнав до едно девојче, немав никого од основно со мене во ист клас, па бев уште толку разочарана, но ајде помина и тоа
а во факултетот првиот час ни беше во скопје, каде ни ги даваа индексите, и ни објаснуваа што како ќе биде, па после тоа шетавме, абе убавини
е тука веќе бев и поопуштена бидејќи имав и колешки кои беа од средно со мене 
сега сте вие на ред

Ама океј матуранти сега се е искулирано и лежерно топ се врви и едвај чекам да искусам како е прва година на факс незнам ни шо да очеквам.
и така натаму, инаку најдобрата другарка подоцна си ја фатив во трета година кога не делеа по насоки. На факултет од друга страна многу познати и пак малку страв, од тоа што се испити и леле како ќе научам....се сеќавам најмногу на првиот испит кој го учев една недела Економија беше....мислев готово ќе паднам кога 8 ка извадив и од тогаш ми олесни малку...после втора година типичен студент...кога се оди на слушање кога не, и да паднеш не се замараш, ги научивме сите финти, пари за книга зимаш дупло од дома па кафиња па пијанки и така натаму. Убаво во секој случај. Сега најмногу ми фалат студентските денови.
А првото предавање исто не го памтам, ваљда ни кажувале што книги да земеме.