Прашања и помош околу мобилни телефони

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Имам Soni Xperia Miro најдов на проблем со Word , Power point неможам да ги копирам од компјутер или со блутут да ги префрлам , а гледам има office таква апликација ставено идеја ?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Зашо не ми уклучува интернет на телефонот? На One сум и кога ќе отидам на гугл ми пишува грешка во мрежата
http://www.one.mk/3g-internet-podesuvanje-na-mobilni-uredi-.html
подеси го телефонот преку врскава, подеси го и за ммс и за интернет.
Имам Soni Xperia Miro најдов на проблем со Word , Power point неможам да ги копирам од компјутер или со блутут да ги префрлам , а гледам има office таква апликација ставено идеја ?
Имам Типо, инсталирана од операторот ми е OfficeSuite. Со неа ги отвора следниве датотеки: .txt; .ppt; .xls; .doc; .rtf. За .pdf датотека инсталирај си Adobe Reader.
По твоево мислење мислам дека проблемот е што незнаеш каде да ги ставиш, или каде да ги најдиш датотеките.За да се снајдиш со тоа, ти треба апликацијава. Со неа имаш пристап на се што ти треба во твојот телефон. Ги имаш сите папки и датотеки. Корисна е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
ИТНО МИ ТРЕБА МИСЛЕЊЕ !!! Поседувам NOKIA N8 и имам можност да ја трампам за BlackBerry. Ми викаат дека BB-то е 9770, но според сликите на нет што ги гледам, некако не ми личи на него. Плус, ми викаат дека телефончево има 5MP и 8GB, а на нет за BB 9770 читам други информации: http://www.gsmarena.com/blackberry_bold_9700-2963.php

Еве како изгледа телефончето што ми го нудат:

bb front.jpgbb back.jpg

Вреди трампата или не??

Едит: Открив кој BB е: http://www.gsmarena.com/blackberry_bold_9790-4332.php

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Може да ми објасни некој како може да ме покажува недостапна кога некој ми звони, а мене телефонот ми е пуштен?
Знам дека може да биде до мрежата, но мене ова било каде ми се случува (дома, продавница, парк, на улица), од време на време. На 2 начина ми се случува:

1. Луѓе ми звонат, покажува дека сум недостапна, мене ништо не ми стига како доказ дека ми звонеле.
2. Луѓе ми звонат, мене ми стига порака дека тој и тој број ми звонел во толку и толку час. (типично за исклучен мобилен)

Значи, телефонот до мене цело време. Да видам колку е саат и гледам, оп - порака дека пред 2/3 минути некој ми звонел.
Или, искачам од продавница и гледам порака ми стигна дека некој ми звонел, по 10 минути пак ми звони истиот, кревам и ми вели - пред малце ти звонев 4/5 пати по ред, те покажуваше недостапна. А мене ми стигнала порака за еден повик.

Dafuq is going on??!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Може да ми објасни некој како може да ме покажува недостапна кога некој ми звони, а мене телефонот ми е пуштен?
Знам дека може да биде до мрежата, но мене ова било каде ми се случува (дома, продавница, парк, на улица), од време на време. На 2 начина ми се случува:

1. Луѓе ми звонат, покажува дека сум недостапна, мене ништо не ми стига како доказ дека ми звонеле.
2. Луѓе ми звонат, мене ми стига порака дека тој и тој број ми звонел во толку и толку час. (типично за исклучен мобилен)

Значи, телефонот до мене цело време. Да видам колку е саат и гледам, оп - порака дека пред 2/3 минути некој ми звонел.
Или, искачам од продавница и гледам порака ми стигна дека некој ми звонел, по 10 минути пак ми звони истиот, кревам и ми вели - пред малце ти звонев 4/5 пати по ред, те покажуваше недостапна. А мене ми стигнала порака за еден повик.

Dafuq is going on??!
Ако си на ВИП, имаат најслаба мрежа затоа што имаат договор со Т-mobile да користат од нивната мрежа (а овие не се будали да им дадат добра мрежа и да наштетат на својата). One имаат делумно своја мрежа (нешто свое, нешто од T-mobile), па мали се шансите за тоа да ти се случува. Можно е и да е до телефонот, ако си во можност тестирај со друг телефон.

SanjaP

Полноправен Член
25 март 2013
31
8
8
35
Здраво, ќе може да ми препорачате некоја апликација за пренос на податоци преку WiFi за Android.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Најдов апликацијата се вика Wireless File Transfer во секој сличај благодарам :D
Ами ти кажи дека ти треба за да поврзиш андроид уред со компјутер. И јас прво помислив нешто за трансфер меѓу два телефони само наместо bluetooth да користиш wifi.