Прашања за акваристика

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Би сакала да чувам морски коњчиња.....незнам дали уопште можам??

Офтопик морам да иду и да ти кажу дека и мене тија мали стфорчиња су ми најслатки на сфет
незнам ни ја дали е изводливо да се чуваф у домашни услови, они живиф у длабоки морски површине и океани
Анакинннннн : )*

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin

toby2

Полноправен Член
16 мај 2013
59
21
8
Kako se sadat rastenijata ? Pesokta/cakalot obicna e ili treba da se kupi od akva shop ?
ако сакаш можеш да купиш ако не земи од градилиште песок извриј го добро па после со ладна водам извади му ги црнилата што ги има и засади во грне или во самиот аквариум треба цел корен да биде под песок иначе претпоставувам тоа знаеш

toby2

Полноправен Член
16 мај 2013
59
21
8
Офтопик морам да иду и да ти кажу дека и мене тија мали стфорчиња су ми најслатки на сфет
незнам ни ја дали е изводливо да се чуваф у домашни услови, они живиф у длабоки морски површине и океани
Анакинннннн : )*

Кумановац абе тигри чуват по дома па и ти за еден коњ изводливо е таман работа

Emilija34

Истакнат Член
9 јули 2013
11
3
103
29
Fala uste nesto da prasam otkako ke se posadat rastenijata i kje go napolnam akvariumot so voda ribite vednas da gi stavam ili po nekoe vreme?

• Ми се допаѓа
Реакции: toby2

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Кумановац абе тигри чуват по дома па и ти за еден коњ изводливо е таман работа

Оурајт пеер не сум знаеуел : ))) фала на инфово, ке си купам коњчиња морски, ке си играм со ниф како Пинокио у морето
Башка и си личиме со Пинокио, иам голем нос а и дрво се праам секој ден : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin and toby2

toby2

Полноправен Член
16 мај 2013
59
21
8
Fala uste nesto da prasam otkako ke se posadat rastenijata i kje go napolnam akvariumot so voda ribite vednas da gi stavam ili po nekoe vreme?

па можеш одма само водата да ти е со соодветна температура за рибите па и тревата си бара температура обично е тоа од 23 до 27 степени и пази кога ке зимаш трева да не ти дадат со мали полжавчиња на листовите пакост ја прават цела трева или ако векје ги имаш извади ја тревата и едно по едно чисти ги.Поздрав

toby2

Полноправен Член
16 мај 2013
59
21
8
Оурајт пеер не сум знаеуел : ))) фала на инфово, ке си купам коњчиња морски, ке си играм со ниф како Пинокио у морето
Башка и си личиме со Пинокио, иам голем нос а и дрво се праам секој ден : )

ти голем нос, јас големо чело иам па иам пуштено оглас дека држам сенка по половна цена па ако се најде некој да се јави ако му е за на одмор чадор да му изигравам може и јас одморче да си истерам :rofl

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
200 евра за 5 коњчиња......не е баш ефтино ама е прилично интересно.....сакам !!!!:sreken