Постои ли време?

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Ехеее бравоо за дискусијата каква таква. Требало време за да се расплините и тука освен во дотичните сдк и играчница.
Кити драга немој да си го тупиш мозочето со темава игнорирај ја ; ))
Свое мислеење ќе изнесам подоцна иако горе доле ми се сложува со некои веќе изнесени мислења.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ехеее бравоо за дискусијата каква таква. Требало време за да се расплините и тука освен во дотичните сдк и играчница.
Кити драга немој да си го тупиш мозочето со темава игнорирај ја ; ))
Свое мислеење ќе изнесам подоцна иако горе доле ми се сложува со некои веќе изнесени мислења.

тоа поради мојот одмор :D

On topic:

37522441.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ако не постои време и ако ние сме диригенти на настаните, тогаш не би постоела болката, ни емоционална ни физичка. Ни смрт. Сите ќе си бидеме среќни и задоволни, нема да умираме, нема да осеќаме болка и никакви незадоволства и секој ќе си биде во тој период кај што бил најсреќен.. Засекогаш, пошто нели не постои време да го однесе во друга насока на животот.
Ама не е така, пошто постои време и тоа тече, ние старееме, се повредуваме, губиме сакани личности и чекаме ВРЕМЕТО да ни ги излече раните. Значи умираме кога ќе ни дојде време, а не кога ќе престанеме да се движиме.. Ми нема логика.
Ете јас со помало познавање на физиката и на тоа што рекол Буда, си дадов мој прост заклучок.

Се во ред, само тоа со смртта. Времето не ни носи смрт, туку таква е природата на човекот, не е бесмртен. Телото е тоа што старее, што се заболува, што се повредува, итн. Доколку би биле бесмртни како би влијаело времето на нас?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Се во ред, само тоа со смртта. Времето не ни носи смрт, туку таква е природата на човекот, не е бесмртен. Телото е тоа што старее, што се заболува, што се повредува, итн. Доколку би биле бесмртни како би влијаело времето на нас?

Зошто старее телото на човекот? Затоа што минува време? Доколку би биле бесмртни тоа не значи дека нема да бидеме зависни од времето. Пак ќе старееме само крајниот процес нема да се изврши.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Па како би стареело телото ако не постои време.
Времето носи смрт, зошто со време старееш, ти старее телото, не си веќе како на времето млад и здрав, си поминал доста време и доаѓа време и да умреш.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Па како би стареело телото ако не постои време.
Времето носи смрт, зошто со време старееш, ти старее телото, не си веќе како на времето млад и здрав, си поминал доста време и доаѓа време и да умреш.

Телото старее зошто е подложно на стареење, на болест, на повреда, на распаѓање. Човекот е роден со рок, таков е создаден, да умре. Времето е само сопатник и набљудувач.