Помош за проектни задачи/состави/писмени

minka

Нов член
22 февруари 2013
3
1
3
28
Ве молам помогајте кој има состав (есеј) на темите Гилгамеш,Цар Едип,Илијада и Одисеја нека ми прати ви благодарам однапред :* :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :)

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
помош.. ми треба состав за Младите и ноќниот живот ако на некој му текнува нешто нека пише или ако сретне нешто на нет... :)

Matumba

Нов член
24 февруари 2013
24
11
3
помош.. ми треба состав за Младите и ноќниот живот ако на некој му текнува нешто нека пише или ако сретне нешто на нет... :)
пиење, ебање и дрогирање и направи една приказна, сосатавот секој ке го слуса со 4 уши, гарантирам!

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
пиење, ебање и дрогирање и направи една приказна, сосатавот секој ке го слуса со 4 уши, гарантирам!
хахахаха абе за учениците не сумњам ама професорот дали и за него ке е забавно хаха да небеше некој строг лесно е ке имаше смеа :D

Matumba

Нов член
24 февруари 2013
24
11
3
хахахаха абе за учениците не сумњам ама професорот дали и за него ке е забавно хаха да небеше некој строг лесно е ке имаше смеа :D
ако е таква работата биди по пристојна со пишувањето а реалноста ке си ја носеш у себе :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :)

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Екстровертните луѓе кои се забавуваат, излегуваат и пијат алкохол не се посреќни од нивните повлечени врсници помалку склони кон социјален живот, што значи бурниот ноќен живот не е гаранција за среќа и задоволство. Покрај тоа, младите луѓе кои живеат помирен живот се повеќе свртени кон семејните, љубовните и пријателските односи.
Посреќни се оние луѓе кои имаат некоја цел во животот кон која се стремат и на која се фокусирани. Младите кои се трудат да дојдат до зацртаната цел внимателно бираат со кого ќе го поминуваат своето слободно време и прават покорисни работи, отколку седење и гледање телевизија.
Ноќните забави често исполнети со алкохол претставуваат лажно задоволство, затоа што наутро реалноста изгледа многу поинаква.

Еве ти една насока на пишување се надевам дека ќе добиеш идеја.Само треба да бидеш реална и да пишуваш како те води интуицијата.Верувам дека и ти си млада па напиши што правите петок и сабота,однесувањето на врсниците и итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :) and violetmoon

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
Екстровертните луѓе кои се забавуваат, излегуваат и пијат алкохол не се посреќни од нивните повлечени врсници помалку склони кон социјален живот, што значи бурниот ноќен живот не е гаранција за среќа и задоволство. Покрај тоа, младите луѓе кои живеат помирен живот се повеќе свртени кон семејните, љубовните и пријателските односи.
Посреќни се оние луѓе кои имаат некоја цел во животот кон која се стремат и на која се фокусирани. Младите кои се трудат да дојдат до зацртаната цел внимателно бираат со кого ќе го поминуваат своето слободно време и прават покорисни работи, отколку седење и гледање телевизија.
Ноќните забави често исполнети со алкохол претставуваат лажно задоволство, затоа што наутро реалноста изгледа многу поинаква.
Еве ти една насока на пишување се надевам дека ќе добиеш идеја.Само треба да бидеш реална и да пишуваш како те води интуицијата.Верувам дека и ти си млада па напиши што правите петок и сабота,однесувањето на врсниците и итн.
Фалаа мислам дека веке имам идеа :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

Plavusha33

Нов член
28 февруари 2013
1
0
1
27
Здраво..
ми треба состав за тартиф и сид темите се:
Лажливиот богомолец со сложена тактика ги измамува луѓето. (тартиф)
Одмаздата не може да ја уништи љубовта (сид)
за утре ми е ве молаам за помош :*
благодарам

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Дали знаете што е хроника ( дефиниција ), и колку видови на хроники постојат.
Барав на гугл но општо за хроника некаква статија не постои.
Ми треба прашањево за колоквиум. Фала однапред.

П.с. Стварно незнаев каде да ја ставам темава ако има ваква нека се поврзе или нека се избрише. :)