Помош за проектни задачи/состави/писмени

Kjoseva

Нов член
12 октомври 2014
1
0
1
23
Може ли некој што е бил на англиски натпреварот во Јахја Кемал за стипендија да ми каже од кој материјал се спремал и каков е концептот на тестот?

Biljana567

Нов член
29 октомври 2014
1
0
1
27
Потребен ми е есеј за Чичко Горио и Злосторство и казна,доколку има некој нешто ве молам пишете.Ви благодарам

Мис Стоун

Нов член
13 ноември 2014
1
0
1
29
здраво девојки.. ако имате или ако може да ми дадете идеја некако како да напишам состав на тема ЉУБОВ ВО СРЦЕТО МОЕ.. за утре ми е а за љубов најмалку знам да пишувам.ако можите многу ќе ви бидам благодарна

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
здраво девојки.. ако имате или ако може да ми дадете идеја некако како да напишам состав на тема ЉУБОВ ВО СРЦЕТО МОЕ.. за утре ми е а за љубов најмалку знам да пишувам.ако можите многу ќе ви бидам благодарна
Има многу текстови на нет од кои можеш да земеш пример.Прогуглај и ќе најдеш. :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

*Hera*

Староседелец
18 септември 2013
33
32
1,018
Kicevo
А ти љубов не си почувствувала во срцето?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
А ти љубов не си почувствувала во срцето?

Што има врска дали има почувствувано или не. Не секој е способен да го пренеси чувството во зборови, нели е неопишливо? :)
-Уствари, не секој може што е можно повеќе да го ДОЛОВИ чувството. :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Значи колкави мрзи постојат, ако треба за пишување нешто трчи на форум да прашаш да ти напише некој.

*Hera*

Староседелец
18 септември 2013
33
32
1,018
Kicevo
Што има врска дали има почувствувано или не. Не секој е способен да го пренеси чувството во зборови, нели е неопишливо? :)
-Уствари, не секој може што е можно повеќе да го ДОЛОВИ чувството. :D
Јас сум сигурна дека професорите(бидејќи и јас бев средношколка) не бараат таленти над талентите... Бараат добро склопен есеј. Воведен дел, главен дел и заклучок.
„Научниците се пркосат со долговечната изрека„Срцето од љубов ме боли“, медицинарите се децидни - срцето е само орган за испумпување на крв, тоа не чувствува, но дали научниците до сега дале одговор на прашањето што е љубов? Дали докторите имаат лек за љубовна болка? Сѐ додека немаат исконската изрека „ Љубов во моето срце“ ќе биде мој животен патоказ.“
„Љубов. Опеана во песните, скриена во шумолењето на листовите, врежана во сржта на секое битие. Љубов. Движечка сила. Виновник за најголемите војни....“
- бла, бла, бла, бла....
- кој што ќе застане ќе напише.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас сум сигурна дека професорите(бидејќи и јас бев средношколка) не бараат таленти над талентите... Бараат добро склопен есеј. Воведен дел, главен дел и заклучок.
„Научниците се пркосат со долговечната изрека„Срцето од љубов ме боли“, медицинарите се децидни - срцето е само орган за испумпување на крв, тоа не чувствува, но дали научниците до сега дале одговор на прашањето што е љубов? Дали докторите имаат лек за љубовна болка? Сѐ додека немаат исконската изрека „ Љубов во моето срце“ ќе биде мој животен патоказ.“
„Љубов. Опеана во песните, скриена во шумолењето на листовите, врежана во сржта на секое битие. Љубов. Движечка сила. Виновник за најголемите војни....“
- бла, бла, бла, бла....
- кој што ќе застане ќе напише.

Бравос, али треба мене да ми заблагодари членот што бараше, бидејќи јас те натерав нешто повеќе да напишиш, барем некој правец даде. :D

prettylair81

Нов член
17 ноември 2014
1
0
1
28
ај ве молам ако може да ми помогнете за писмена работа по мак. јазик Фолклор-извор на народното богатство треба нешто како литературата е дел од фолклорот и за фолклор нешто. Ми треба за утре ве молам ако може некој да ми помогне :sram