Помлади или постари партнери?

smeska

Истакнат Член
18 декември 2012
65
53
118
Одсекогаш сум ги сакала поголемите од мене ... Првиот дечко беше 4 години поголем , а сегашниот 6 и нешто :D

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Зависи за што. За девојка сигурно не би имал постара,ама за по чаршафи,ја би некоја постаричка така,ко парвати,до 30,30 и кусур години,некоја што знае што прави. Башка позрело делуваат,а тоа по дифолт значи посекси :)

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Зависи за што. За девојка сигурно не би имал постара,ама за по чаршафи,ја би некоја постаричка така,ко парвати,до 30,30 и кусур години,некоја што знае што прави. Башка позрело делуваат,а тоа по дифолт значи посекси :)

Демек ние помладиве не знаеме што правиме?
Има девојки што сакаат да научат и има девојки кои само лежат. Возраста не е мерило за ништо. Кој ти гарантира дека 30 годишна жена е по дифолт "добра"?

Инаку, кога имаш постар партнер, сакала, неќела се впушташ во нов свет, учиш нови нешта, созреваш побрзо.
А инаку се согласувам дека годините не се мерило, познавам 35 годишни луѓе со мозок од 18 годишни.
Ништо не мора по правило да биде, на некои девојки им одговараат постари дечковци, на некои генерација, на некои дури помлади.

Ако си се на иста бранова должина, ништо друго не е битно.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Демек ние помладиве не знаеме што правиме?
Има девојки што сакаат да научат и има девојки кои само лежат. Возраста не е мерило за ништо. Кој ти гарантира дека 30 годишна жена е по дифолт "добра"?

Инаку, кога имаш постар партнер, сакала, неќела се впушташ во нов свет, учиш нови нешта, созреваш побрзо.
А инаку се согласувам дека годините не се мерило, познавам 35 годишни луѓе со мозок од 18 годишни.
Ништо не мора по правило да биде, на некои девојки им одговараат постари дечковци, на некои генерација, на некои дури помлади.

Ако си се на иста бранова должина, ништо друго не е битно.
Ми гарантира искуството,опуштеноста и тоа што нема да делува како никад да не се "пипала".
Ќе речеш,има и млади со баеги искуство,има фала богу,ама тие сеуште не знаат што сакаат од тоа "пипање".
И како што рече на крај,не мора да е по правило,мене ми одговарат постари.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ми гарантира искуството,опуштеноста и тоа што нема да делува како никад да не се "пипала".
Ќе речеш,има и млади со баеги искуство,има фала богу,ама тие сеуште не знаат што сакаат од тоа "пипање".
И како што рече на крај,не мора да е по правило,мене ми одговарат постари.

Пак си грешка.
Жена може да има 1 партнер и да биде најдобра во кревет, а може да има 100 партнери и пак ништо да не знае, да делува како никад да не се "пипала".

Квалитет не е еднакво на квантитет.

И не знам зошто сите мислат дека повеќе парнери значи повеќе искуство. Со вистинската личност, се можеш да научиш, се можеш да постигнеш. А тоа тебе дека те привлекуваат постари, тоа си е твој личен вкус, исто како што мене ми се поубави црни машки. Тука не се мешам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Пак си грешка.
Жена може да има 1 партнер и да биде најдобра во кревет, а може да има 100 партнери и пак ништо да не знае, да делува како никад да не се "пипала".

Квалитет не е еднакво на квантитет.

И не знам зошто сите мислат дека повеќе парнери значи повеќе искуство. Со вистинската личност, се можеш да научиш, се можеш да постигнеш. А тоа тебе дека те привлекуваат постари, тоа си е твој личен вкус, исто како што мене ми се поубави црни машки. Тука не се мешам.
Aко го прочиташ убаво моето последно мислење,ќе разбереш дека уствари го делиме истото гледиште :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
помлади само да не ми бара лична карта пошто се нервирам (wasntme)
темава ти е многу убава (hug)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Прилично дискутабилно прашање.
Помлади или постари како? Брчка плус или минус на кожата, мене не ми доловува ништо за карактерот на личноста.
Те го 36 годишниов вол до мене моментално бесцелно завива речиси 2 саати, и да, има девојка отприлика моја возраст која го возвишува, смета за зрел и се прави шунда ипол оти упецала постар мажјак. Исто е и со младиве прчови кои трчаат и топат гаќи на т.н. (за нив) милфици. Achievement unlocked: Mother fucker, оти нели, плеснале некој/а подеднакво очајна индивидуа која комотно може да парира според возраста со мајка/татко им, па затоа мора да се многу јаки.
Ако зборуваме веќе за сериозни врски, годините не играат некоја пресудна улога, но сепак ми останува прашањето што заедничко има 20 годишна девојка со 50 годишен чиче кој случајно се погодил да е сопственик на фирма?
Така да, додека ми одговара идеолошки и карактерно, додека секој ден се будам насмеана и без „Нек ти јутро мирише на мене“ дури ме гледа низ хипстерска наочара, it floats my boat. Нормално, си има граници. Сигурно со моја 21 година нема да се полетам по некој малолетник, ниту пак да трчам по некој што досега би требало да има деца приближно моја возраст.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo, Bum-Bum and Foxboro

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Постари дефинитивно. Најмногу мрзам некое разгалено детиште што не ни знае што сака од животот и што ги менува одлуките на секои 2 минути.
Постарите ем поискусни ем со од нив учиш и ти,сореваш

• Ми се допаѓа
Реакции: crazy girl and goodgod