Живи били па видели, немам врска, да, така е, ама некако не ми е верно дека ќе дојдеме на такво дереџе.Врска немаш. Битно е само плата да се има, ништо друго. Финтата е што со ова задолжување во иднина ќе немаш ни за леб, а не па плата.
Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
Живи били па видели, немам врска, да, така е, ама некако не ми е верно дека ќе дојдеме на такво дереџе.Врска немаш. Битно е само плата да се има, ништо друго. Финтата е што со ова задолжување во иднина ќе немаш ни за леб, а не па плата.
Епа штом немаш врска не треба да се мешаш. Ќе дојдеме до тоа бидејќи ако ги земат овие пари сега, ќе ги дадат на барок и глупости, нешто во џеб ќе пикнат и ајт, нас ќе ни остане 5% камата и 1 милијарда за враќање. И порано истото се случуваше, со тие пари земени до сега требаше да се изградат полно фабрики за да се отворат нови работни места, и да може да се враќаат кредитите. Споменици и стиропор нема да го вратат кредитот, ниту па плата ќе дадат.Живи били па видели, немам врска, да, така е, ама некако не ми е верно дека ќе дојдеме на такво дереџе.
ма не ме нервира толку барокот колку сега што ме нанервираа со тоа што ке дадат милио и нешто за реновирање на цркви и конаците на Трескавец манастирот..црквата нека си ги реновира а не државата, и така од нив ниту данок зима ниту има некој ќар.Епа штом немаш врска не треба да се мешаш. Ќе дојдеме до тоа бидејќи ако ги земат овие пари сега, ќе ги дадат на барок и глупости, нешто во џеб ќе пикнат и ајт, нас ќе ни остане 5% камата и 1 милијарда за враќање. И порано истото се случуваше, со тие пари земени до сега требаше да се изградат полно фабрики за да се отворат нови работни места, и да може да се враќаат кредитите. Споменици и стиропор нема да го вратат кредитот, ниту па плата ќе дадат.
А од барокот каков ќар имаш?ма не ме нервира толку барокот колку сега што ме нанервираа со тоа што ке дадат милио и нешто за реновирање на цркви и конаците на Трескавец манастирот..црквата нека си ги реновира а не државата, и така од нив ниту данок зима ниту има некој ќар.
Па барем негледав трошни фасади и Скопје беше посредено ама сега откако испошараа се, отиде градов во неповрат.А од барокот каков ќар имаш?
Не те разбирам. Ти смета барокот или не? Трошните фасади требаше да останат такви, плоштадот требаше да остане таков, а не да ми ставаат туѓи херои, ГТЦ треба да остане како што е сега. Скопје 2014 е најголемата кражба во историјата.Па барем негледав трошни фасади и Скопје беше посредено ама сега откако испошараа се, отиде градов во неповрат.
Неможеме за цел проект да кажеме дека не чини, има тука многу добри и ефективни, успешни дела изградени и средени...плоштадот е поубав од пред тоа 100 %.Не те разбирам. Ти смета барокот или не? Трошните фасади требаше да останат такви, плоштадот требаше да остане таков, а не да ми ставаат туѓи херои, ГТЦ треба да остане како што е сега. Скопје 2014 е најголемата кражба во историјата.
Кои се тие дела? Театарот? Мостовите? Фонтаната на плоштад? Спомениците? Јас не гледам ништо убаво тука.Неможеме за цел проект да кажеме дека не чини, има тука многу добри и ефективни, успешни дела изградени и средени...плоштадот е поубав од пред тоа 100 %.
Разни видувања имаме и тоа епроблемот..левата страна на Вардар беше пустелија, на Водно немаше жичара, колку само има паркови и игралишта за деца...да не набројувам..едино ако сакаш да контраш и да ја погазуваш вистината за оние работи кои се навистина добредојдени.Кои се тие дела? Театарот? Мостовите? Фонтаната на плоштад? Спомениците? Јас не гледам ништо убаво тука.
Не е ништо добредојдено бидејќи немаме основни работи, е тоа е проблемот а не дека јас ја погазувам вистината. Има само една вистина, а тоа е дека немаме основни работи за живот.Разни видувања имаме и тоа епроблемот..левата страна на Вардар беше пустелија, на Водно немаше жичара, колку само има паркови и игралишта за деца...да не набројувам..едино ако сакаш да контраш и да ја погазуваш вистината за оние работи кои се навистина добредојдени.