Политички настани во Македонија

 • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

  Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
  - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
  - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
  - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

  Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

  Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
Еј конечно беа послушани нашите молби, ај можеби ќе бидеме поактивни сега.
Насловов е јак иначе, ама не ми текнуваше ништо, уствари кој гледа во насловот бе. :)

Значи како што знаеме избори нема да има сега, а најнова вест е дека оние лудацине од Уставен го прифатиле она за помилување на осудени за изборни нерегуларности. Мислам стварно, таков автогол си даваат тоа чудо. И сега слободно може да си седи на слобода Миле упаѓачот во кутии, ако пред тоа влегувал во изборни места и гасел лифтови. Ах бе, Македонија.

Ај доста е. :)
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,073
5,612
1,683
Disco
Си донеле закон кој овозможува да се остане неказнет при докажано местење избори :rofl
Тоа автоматски значи дека признаваат дека местеле избори и дека тоа може да се докаже.

Иди Амин лајкс дис.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
Џабе им е и ова, доволен е резилот кој го трпеа Гордана и Миле кога ги повикуваа на сослушување како криминалци. Ги видовме и слушнавме какви се, сега ако народот остане слеп и на ова тоа значи дека оваа држава го заслужува ова, и не треба никогаш да се смени власта.
Заслужуваат да ги крадат, убиваат, да им се закануваат. Секако, овие работи сега ќе се зголемат бидејќи зголемен е и стравот од затвор, јас мислам дека се спремни по секоја цена да ги задржат фотељите.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,073
5,612
1,683
Disco
Џабе им е и ова, доволен е резилот кој го трпеа Гордана и Миле кога ги повикуваа на сослушување како криминалци. Ги видовме и слушнавме какви се, сега ако народот остане слеп и на ова тоа значи дека оваа држава го заслужува ова, и не треба никогаш да се смени власта.
Заслужуваат да ги крадат, убиваат, да им се закануваат. Секако, овие работи сега ќе се зголемат бидејќи зголемен е и стравот од затвор, јас мислам дека се спремни по секоја цена да ги задржат фотељите.

И тоа не е дното, има и надополнување, пази го ова -

Првата детска амбасада во светот Меѓаши е изненадена од одлуката на Уставниот суд да расправа за укинување на Закон што би овозможило помилување на лица осудени за кривични дела против половата слобода и половиот морал сторени спрема деца и малолетни лица.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=27530

Сега планираат да смее да се помилуваат педофили. Секако, ако се од страна на власта.
Или со други зборови да можат да останат неказнети силуватели на мали деца, само затоа што се припадници на партијат на власт.

Педофили да помилувале бе, до кај стигна работава...(facepalm)
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
И тоа не е дното, има и надополнување, пази го ова -


http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=27530

Сега планираат да смее да се помилуваат педофили. Секако, ако се од страна на власта.
Или со други зборови да можат да останат неказнети силуватели на мали деца, само затоа што се припадници на партијат на власт.

Педофили да помилувале бе, до кај стигна работава...(facepalm)
Дoвoлнo е дa се пoзнaвa некoј кoј е нa пoгoлемa функцијa и слoбoднo мoже дa се убивa, силувa децa, и штo уште не. Ненoрмaлнa рaбoтa.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
„Двоглав ОрВел“

Значи како им успева бе.... како???? :banghead
И на едните и на другите мамицата мамина.
Дај не се нервирај и не си лупај таа твоја умна глава...ете и ние крст ке направиме во Бутел уште поголем, мораме да го запазиме и чуваме мирот на заедничкото соживотство....ако сакаат и троглав нека турат:svirka
Уште тоа им остана што не го направија, исто како во Куманово, за да после излезат како спасители од двоглавиот орел кои сами го ставиле, знаат декс народ глуп се пали на крстови и цркви па ај да си ги мериме, и таман ќе добијат гласови, дека патриоти нели.
Ама изгледа овојпат обратно им излезе од планираното.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,011
9,637
1,683
Normandy
Верувај, спремни се на буквално се`. Ова е само увертира на оноа што следи.
Не зборам за факторот 25% туку за факторот извршна власт.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,011
9,637
1,683
Normandy
Не те разбирам баш. Што следи?
Следи притисокот да исценираат бељи низ државава по цена на лишење на каков-таков соживот што го имаме.
Спремни се да направат се`, дури и да го запалат рајхот за да ги обвинат сите оние кои не се сложуваат со нивна политика на владеење.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
Следи притисокот да исценираат бељи низ државава по цена на лишење на каков-таков соживот што го имаме.
Спремни се да направат се`, дури и да го запалат рајхот за да ги обвинат сите оние кои не се сложуваат со нивна политика на владеење.
Веќе е видено тоа. Затоа реков дека овојпат не излезе по планираното, само глупи се палат на некакви крстови и орли, овие другиве што имаат мозок веќе видоа за какви луѓе се работи и кој ја водел државата 10 години.
Е многу убав соживот.Го претепаа организаторот за изградбата на крстот,пак за соживот зборуваме.Тешко,тешко!
Да погодам. Сигурно мислиш дека е добро тоа што се гради толкав крст, а исто така мислиш дека Албанците сами го ставија орелот.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin