Песна за мерак

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
еве ск киду да пију у дневну сс тату и сс зета ми : )
ииии не ми е важно што ке рока на телевизор, сигурно ке плеска некоја северна музика : ) haah
ааа пред искачање знам кд се запивамо увек некој запиња за тој српско, океј пушти српско, али не ми е јасно што му смета ја кд ке пушту некое рокче или поп тракиче за уфце , као демек смени овој на овој не се пие, јаоооо манемој : )
ја преместувам темава во семејни ритуали : ) знаеш недеља, ручак, ракија....
поздраф

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мене на српско единствено ми доаѓа да се обесам. Доста често и да повраќам. За пиење никогаш.

Најубаво би ми било по мој вкус, на металкор или панк. Ама зошто никој во мое друштво не слуша ваква музика, морам по нивно. Ај добро, признавам на хипхоп и рнб добро се пие. Добра журка се прави со ваква музика и јаки звучници.

Еве една за пример:

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, parvati and Saladin

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
А што па толку е битно тоа запивање? Добар провод може и без пијанство да помине.
Убаво ми е кога ќе седнам на џез свирка и пијуцкам џин. Како ми лизга, една, друга, трета чаша...
Додека играме карти во друштво, без музика, можам да си пијам пиво и да ми биде супер.
Можам и во кафана на турбо фолк да пијам. За да слушам поматни тонови, од мука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Тоа дека само на турбофолк се пие е вистина колку и она: „Ама јас не слушам турбофолк, ради друштвото.../Морам, кај и да излезам турбофолк пуштаат.“
Ми се случило на песна од Апокалиптика толку да ме погоди текстот шо ми идаше вени да сечам (не буквално :D) и да земам да пијам дури не заборавам шо се има случено, барем накратко.

Значи, според мене повеќе може да те натера да пиеш текстот на некоја песна, текст со значење, отколку песна од типот на „Пијем на екс“.

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly and WomanInRed

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,524
1,183
Big Sur
Чекајте сега дури да се јави некој со: Абе сите така викате, ама сите слушате турбо-фолк дури се налевате.
Друго немам што да пишам, погоре е кажано.