Паѓате ли на слатки зборови?

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Дали сте личност која ќе ја освои некој кој ќе и каже два-три слатки збора?

Не мора ова да се однесува само на потенцијален љубовен партнер на кој би „паднале“ т.е. „не би паднале“ ако ви каже неколку слатки зборчиња, туку и на други личности.
Еве пример, колку и дали воопшто има приоритет некоја личност која е слаткоречива да ви стена пријател/ка само затоа што ви се обратила со некој сладок израз?
Дали воопшто ви значат нешто тие зборчиња?
Дали можат да ве освојат?
Дали можете да одолеете кога некој ќе ви се обрати со „убавице/убавецу“ или нешто слично ним?
Или накратко, дали сте таква личност која ќе „падне“ на тоа?

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Порано паѓав на такви зборови :) веќе не, но сакам кога некој ми се обраќа со такви зборови, посебно кога тој што го сакам ми каже нешто убаво, слатко :eekops:

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Не, ама косата ми паѓа богами.
Да ми каже некој „Срцка си, слаткичка хехе мња“, тоа ќе е крај на комуникацијата. Посебно пак го гледаш толкав вол, а ми употребува некакви деминутивчиња...:frantic Не сфаќам како на некои им се допаѓа...
Или пак на ФБ ги гледаш „Лелее каква лепотица“ и иде „Хехе и јас ко тебе“ и за два дена се во врска. Ајде бе.
Повеќе паѓам на хумор и интелектуален разговор. Плитки ми се таквите “комплименти.“

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Electra
Следен пат коа ќе те видам ќе те преплавам со слатки зборови (знаеш какви де xD).

Он: Не бе, лигаво ми е. Особено мразам девојче да ми се лигави и да ми дели „слатки“ епитети.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Што се однесува до друга личност,од женски пол на пример,што ќе ми се обраќа со срце,злато,душо-одма знам што човек е:D Не ги сакам тие ,испаѓаат дека се лицемерни,дволични луѓе...
А за потенцијален партнер, да ќе ми привлече внимание ако умерено ги употребува,а не и да се лигави...а за да ме освои само со слатки зборови-малку потешко таа работа:D
Не ми значат ништо тие зборчиња,ама убаво ми е во моментот кога ќе се кажат:rolleyes

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati