Паѓате ли на слатки зборови?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:*

Контра на ова, чисто информативно... што би рекле на овај коплимент ?

Имаш прекрасни кравји очи...

c1.jpg
Јас сакам уште од претходниот стил:wub

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Јас сакам уште од претходниот стил:wub
Eххх кој не сака ... ама романтичарите се врста во изумирање за жал...
што би рекол “другарот“ Игор Џамбазов како дел од неговот 10-ет страно интервју во македонскиот плејбој...
„Жените во Македонија не знаат да прифатат искреност од маж. Секој искрен маж за нив е или преварант или сака нешто да скрие, да добие и слично.“ - Игор Џамбазов
Постојат исклучоци секако дека да, мило ми е што некои можеби и сум запознал или можеби некогаш ќе запознаам но едноставно во глобала гледано сликата е таа... како и во првиот збор од насловот на темава... Паѓате... е во контекст дал ве лажете кога е во наводниците, тоа значи не паѓате па сведува дека џабе некој е искрен и сака романтичен кога од старт е во минус положба... Некои не се одкажуваат но некои сваќаат дека нивната романтика не е прифатени како рамантика па се се сведува на плати па клати... или врска од обострана корист а не врска од љубов и тоа онаа вистинската...

Кога сме кај очите... верувам ќе признате дека ако не е употребен зборот кравји туку се дадени различни други епитети можеби тоа и ќе поминеше и ќе ви се допаднеше како шти верувам сјајот на очината на сликата ве воодушеви сите... просто не ми е веројатно дека големи очи што бликаат со сјај и чистота на никого не би му се допаднале ... тоа што тие се животински и што се од родот крава/говедо само нашиот менталитет му дава негативно значење а тие се преубави...

:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca, Eva and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не сакам лигавење од типот маци цуци,но секако дека сакам убави и топли зборови а поготово кога се оригинални и искрени.Два збора нека се немора цела реченица но нека бидат искрени:)
А околу ова со кравите,на времето нашите баби и дедовци си се обракале со зборовите,...стоко моја....па стоката тогаш била највредна:giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: N|ghtmare_f and ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Така е романтичару :)
Камо среќа тоа да беше така... се сметам себеси само за обичен човек кој на моменти кажува што треба каде што треба а на моменти само треси зелени гледано од перспектива на другите...
Фала, ми годи верувај :*

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Паѓам .....во несвест:unsure

Не сакам патетики и секако дека не ме привлекува помислата дека некој маж, се смета себе си за неодолив оти ќе ми рецетира лити коментари од 567 епизода на Беверли Хилс.

Сакам оригиналност, нема потреба од лигавење.
Ако нечија оригиналност вклучува рецитали од Шекспир, онда не е мој тип :smug

• Ми се допаѓа
Реакции: She

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Па убаво е да се слушне некое слатко зборче но само под услов ако е искрено.
Но преголемите лигавења со гаранција на некаква намера и се неискрени.