Партнерот е од село...

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Никој ништо не е повеке...Ни оние од град не се ништо повеке од оние од село...
Ниту обратно.
Имав прилика еднаш да сум на гости кај другарка во село,преспав кај нејзе.
Утредента со комбе на училиште...
Имаше градски деца и деца од село...
И нормално градските веднаш напагаа...
Не сакам да ги кажувам зборовите.
Ке биде некултурно од мене...
Сепак не беа вкусни.
Но тие беа познати дека се им пречи...
Дури и школата и децата...
Но се најде една моја другарка од село...
И ја засрами пред сите со тоа од кај потекнува мајка и..
Нормално дека ке се брани...
Но да не мешам сега само сакав да дадам пример во темата...
Инаку...Што сакав да кажам...
Добро е тоа што не го криеш твоето потекло Primrose
Toa е за пофалба.
Продолжи така..
На кој му пречи едноставно е.
Нека не се дружи со тебе.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Не само на форумов... НИКАДЕ не си го кријам потеклото. На фејсбук ми пишува, колегите од факс ме знаат, пријателите, сите ме знаат од каде сум. Никому не му засметало тоа... ни на момчињата со кои сум излегувала, ниту на новите луѓе (од град) што ги запознавам.
Зошто толку ви сметаат луѓето од село... стварно не ми е јасно?
На никому не сметаат луѓето од село неправете драма без потреба.
Ама ај еве одговорими би останала да живееш во селото поради љубовта а имаш прилика да заминеш ? (без оние паметни одговори се изначитавме веќе како тоа не е важно кој од каде е само љубов нека има а на сите ни е јасно дека од љубов не се живее )

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во глобала,,љубовта од село,,на никого не смета.
Во глобала сите села имаат продавници,некои дури и бутици,аптеки....ама само некои.
Богданци е поголем град од неколку градови низ Македонија а е село.
Значи од село до село има разлика,од љубов до љубов има разлика,од љубен до љубен има разлика...
И секој човек има свои приоритети и има право да се води по нив.
Како што некои барате да не се осудуваат луге од село,да не се осудуваат лугето по никаква основа,не заборавајте дека и вие успат ги осудувате тие што осудуваат.
Да бидам по директна,за да бидам појасна,не сум имала партнер од село,но не би ми сметало доколку најдиме усогласување и доколку имаме заеднички интереси,и слична замисла за животот.Ама од кај да знам,може љубовта ке ме натера на се.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не само на форумов... НИКАДЕ не си го кријам потеклото. На фејсбук ми пишува, колегите од факс ме знаат, пријателите, сите ме знаат од каде сум. Никому не му засметало тоа... ни на момчињата со кои сум излегувала, ниту на новите луѓе (од град) што ги запознавам.
Зошто толку ви сметаат луѓето од село... стварно не ми е јасно?

Зошто мислиш дека ми сметаат луѓето од село, зарем дека те пофалив па донесе таков заклучок?

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and melpomena

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
alba Малку се осеќам незрела да рамизлувам на тема љубов, но не би ми сметало проблем да продолжам да живеам во родното место... Навикнав на животот , не би ми претставувало проблем да останам тука.
Ги разбирам девојките што не им пречи потеклото на партнерот, но да речеме врската станала посериозна и проблем им е да појдат да живеат со него на село. Потполно ги разбирам.
Не ги разбирам оние што им пречи некој со потекло од село, без разлика каде живее и каков е.

Не знам, да бев се родила во град, да пораснев во таква околина, опкружена со такви луѓе, можеби и јас би ги имала истите предрасуди.

Kaarikuto така ми делуваше зато што рече "зад скриен ник"... као демек јас само на форуми кажувам од каде сум, а инаку се срамам.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
alba Малку се осеќам незрела да рамизлувам на тема љубов, но не би ми сметало проблем да продолжам да живеам во родното место... Навикнав на животот , не би ми претставувало проблем да останам тука.
Ги разбирам девојките што не им пречи потеклото на партнерот, но да речеме врската станала посериозна и проблем им е да појдат да живеат со него на село. Потполно ги разбирам.
Не ги разбирам оние што им пречи некој со потекло од село, без разлика каде живее и каков е.

Не знам, да бев се родила во град, да пораснев во таква околина, опкружена со такви луѓе, можеби и јас би ги имала истите предрасуди.

Kaarikuto така ми делуваше зато што рече "зад скриен ник"... као демек јас само на форуми кажувам од каде сум, а инаку се срамам.
а добро ај ке почекам да почнеш зрело да размислуваш за темавата и пак се фаќате за предрасуди некакви а никој овде нема предрасуди сите ги прифаќеме , се ни е нормално, кога погледнуваме низ прозерец го гледаме целиот свет розов итн...

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
а добро ај ке почекам да почнеш зрело да размислуваш за темавата и пак се фаќате за предрасуди некакви а никој овде нема предрасуди сите ги прифаќеме , се ни е нормално, кога погледнуваме низ прозерец го гледаме целиот свет розов итн...
Не реков дека сите од град имаат предрасуди. Реков за тие што им пречи некој со такво потекло воопшто (преселување и начин на живот, разбирам- не може секој да се прилагоди.).

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Не реков дека сите од град имаат предрасуди. Реков за тие што им пречи некој со такво потекло воопшто (преселување и начин на живот, разбирам- не може секој да се прилагоди.).

На секој по нешто му пречи :)

Јас на пример би се прилагодила во село...
Што знам,помирно е отколку во град...

Abe CreP

Истакнат Член
14 февруари 2012
111
84
328
28
Листајки низ интернет форумите наидав на едно мислење кое малку ме изритира и решив да отворам тема каде што би ги изнеле своите мислења...

Цитатов кажува се...
И би поставила прашање во врска со темата...

Зошто постојат вакви личности на кои им е важно од кај е партнерот?
Се замараат со мислењата на друштвото дека ке го задеваат доколку е од село...
Фрустрации летаат на секаде бидејки е од таму.
Јас би рекла дека тоа воопшто не игра улога кој од каде е бидејки доколку одиме по тие правила постојат многу од град а се однесуваат на сељачки начин што е многу полошо.
А има некои пак што живеат во село пак се по кул од некои од град.

Повелете.:)
Најискрено.... не треба да му е ѓајле што мислат другите... а и поголеми сељаци од тие од "градските населби" нема (n)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Се засркнав од смеење од нечии коментари, отворени умови најверојатно за нив е поим за некој колач што го конзумираат хипстери.
Непишано правило е дека девојка од внатрешноста доаѓа во Скопје да се омажи или во најмала рака да фати скопЦки фраер.
:D:D:rofl:rofl
Тие зајадливи коментари чувајте си ги за да ги импресионирате градските доместик цури, кои трчаат ко палави чавки низ брендираните бутици, нозе кршат на сите журки кои се Мека за распекмезени квази алфа мажјаци и фраери, кои се напудрени и истапирани за нели, да си бидат убави сами на себе.
Ма немој да ме ј***ш бре :D
И бај д веј, еве една нејаснотија ме мачи, дали овие гласноговорници на правилните вредности као што се објава на зависноста од нутела, инстаграм слики од чизми од излог се баш граѓани додека лигават една пијачка и чекаат некој да им ја плати следната?