Парвати - Охридски дијалект

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
Шо зборвите бе вие? Ахххх овие скопјанишчата...

П.С. The_Mayor пеер, не го знаеш добро скопскиот дијалект. Ние не збориме така бе брат, оно го погодуеш по малку али не скроз. :D

Инаку мене најинтересни ми се кумановски и прилепски дијалект :D

П.П.С. Од Скопје сум, сонот на секој провинцијалец :p (се шегувам, да не се навреди некој ;))

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and The_Mayor

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
важна многу се напињам кога зборам скупски, у задње време повише се опуштам. Али ептен мерак ми се праи, кога ќе ме критикуваат у скупските постови. Буљаш .:zelen
Не ти е точно напишано :p
Вака треба:

"мн се напињам коа зборам скопски, у последно време поише се опуштам. Али ептен мерак ми се праи, коа ќе ме критикуваат у скопските постови. Буљаш ."

:p

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Не ти е точно напишано :p
Вака треба:

"многу се напињам коа зборам скопски, у последно време повише се опуштам. Али ептен мерак ми се праи, коа ќе ме критикуваат у скопските постови. Буљаш ."

:p
Многу ни е бољи нашиот дијалект пеер, ја имам размишљано за дијалектите буљаш, наш е нај бољи.
Али кога идам у Скупје у тие кафаните на шабанарија па на кебапчина шо да ти причам бе пеер уопште не ми е ружно. :zelen

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
skupski ? ja na skupskio samo pivo pijam more ej, nema cHanci ja na skupski da zbovam, kuj ti e tebe kuro be aldasH ezerski : )
...pa bsH se pootrudi ordiski da ti ga napisHu, za kumanofski ti zboru deka e prejjak za oridski dijalekt : P

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
какф е тај дијалект кунавоски бе брааат? Ја не разбирам скупски али куманофски партал праву.
Еее да ти е*у ичера изнасмеја се с'с тебе, нездраф едн.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
:D kidasH kumanofski nema sHto, ti sam si kaza deka imaja si devojku od kumanoo, sakasH nejkesH ke naucHisH kumanofski : P
papucHkooo : ) cHivkofska papucHa kabrioletka :D hahahah