Парвати - Охридски дијалект

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
како тоа не е лошо?:eek
Ова повеќе изгледа на марсовски со превземени падежи од јупитерскиот јазик, отколку на охридски.
Хахахахахаха па незнам јас Охридски ни еден збор... Затоа така мислев дека е така :) :D

• Ми се допаѓа
Реакции: - Dee Dee - and The_Mayor

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Хахахахахаха па незнам јас Охридски ни еден збор... Затоа така мислев дека е така :) :D
A ние скупски знаеме поштованки ви правиме, а ни се бањате во езерото пеер, ние сме мужи не сме буљаши. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: - Dee Dee -

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
A ние скупски знаеме поштованки ви правиме, а ни се бањате во езерото пеер, ние сме мужи не сме буљаши. :zelen
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахаахха па што ако се бањаме у езерото? Најдобри шеми низ Охрид правиме секое лето. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: важна and - Dee Dee -

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахаахха па што ако се бањаме у езерото? Најдобри шеми низ Охрид правиме секое лето. :)
Еее кој шеми бе буљаш, ај ја да те питам?
Само седите по тие кафиќите со едно експресо бе пеер и се бањате, го прљате езерото.:zelen

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Еее кој шеми бе буљаш, ај ја да те питам?
Само седите по тие кафиќите со едно експресо бе пеер и се бањате, го прљате езерото.:zelen
Ау ова не ти беше потребно дефинитивно. Ние да не бевме цел Охрид ќе беше празен. Нема потреба од вакви препукувања.
П.С. Буљаш, пеер се машки поими а јас сум женско. Така ли Охриѓанецот се однесува спрема една дама?!:eek:

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Ау ова не ти беше потребно дефинитивно. Ние да не бевме цел Охрид ќе беше празен. Нема потреба од вакви препукувања.
П.С. Буљаш, пеер се машки поими а јас сум женско. Така ли Охриѓанецот се однесува спрема една дама?!:eek:
Само се трудам да зборам скупски, ти текнуе?
буљаш или буљо и пеер ми се уз муабет у стил ми е конташ?:zelen

Се извинувам пак и ти темава е во хумор, не се лути одма.;)

• Ми се допаѓа

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Само се трудам да зборам скупски, ти текнуе?
буљаш или буљо и пеер ми се уз муабет у стил ми е конташ?:zelen

Се извинувам пак и ти темава е во хумор, не се лути одма.;)
Ние не зборуваме вака, не се лутам :) тамн работа....

• Ми се допаѓа