Паметните лажат?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Еден мој близок пред некое време разговарал со девојка и таа му рекла “Паметен си, а паметните лажат.“
Е сега, што е со муабетов?
Зарем не лажат сите? Од кога лажењето е привилегија на паметните?

Да не генерализираме сега со муабетите жените се најзлобните ѓаволи, машките се дебили, туку да ја гледаме темава од поинаков агол.

Дали мажите и жените толку имаат изгубено доверба во себе, па почнаа и да се категоризираат лажговците?
По кој принцип се оди?
Демек, некој/а глуп/а е, па нема да ме лаже?
Реално сите за себе горе-доле мислат дека се паметни, значи и они ќе ги лажат тие што се наводно глупи.

Во принцип малку не ми е јасен муабетов и ваквото категоризирање.
Знам дека сега ќе почнете со генерализации, ама ајде да видам како е вашето мислење во ова прашање. :)

Дали во врските навистина паметните лажат, или паметните само поумешно и поснаодливо го прават тоа?

• Ми се допаѓа
Реакции: Ivona Kicevo

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
секој лаже ... кој вика дека не лаже - уште на старт лаже со тоа што го кажал ...
а разликата помеѓу "глупиот и паметниот"
-паметниот ке те излаже, добро ке го разработи тоа што ти го кажал и излажал, и нема да заборави што те излажал - значи многу потешко ке ти биде да го разоткриеш и фатиш во лага
-глупиот сега ке те излаже, после 5 мин ке заборави што те излажал, и многу полесно ке го фатиш во лага !

може и не е така, важно си напишав нешто (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi, Trouble and emzzy

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Во контекст на темава ќе го цитирам големиот Игор Џамбзов и една изјава негова...

„Жените во Македонија не знаат да прифатат искреност од маж. Секој искрен маж за нив е или преварант или сака нешто да скрие, да добие и слично.“

Заклучокот е тој, чист како солза... не дека нема лажговци кои симнуваат брда и долини ама дека има девојки кои не знаат да прифатат дека може некој не е како што им личи на прв поглед има мнооогу повеќе ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi, Gemini and 4FUN

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ни мене не ми е јасна таквата категоризација... Дефинитивно половите меѓу себе ја имаат изгубено довербата.. речиси.. а за лажење - фала Богу сите лажеме само зависи со која цел и намена ... :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and 4FUN

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Во контекст на темава ќе го цитирам големиот Игор Џамбзов и една изјава негова...

„Жените во Македонија не знаат да прифатат искреност од маж. Секој искрен маж за нив е или преварант или сака нешто да скрие, да добие и слично.“

Заклучокот е тој, чист како солза... не дека нема лажговци кои симнуваат брда и долини ама дека има девојки кои не знаат да прифатат дека може некој не е како што им личи на прв поглед има мнооогу повеќе ...

:eek А мажите прифакаат случајно?Ма не...колку пати сум била искрена и пак не успевало.Да излажам пак сум јас крива така да не држи многу ова вода ама ај...
Али океј жените вакви жените онакви а мажите?цвекиња за мирисање.
Ништо против тебе Шака :).

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
:eek А мажите прифакаат случајно?Ма не...колку пати сум била искрена и пак не успевало.Да излажам пак сум јас крива така да не држи многу ова вода ама ај...
Али океј жените вакви жените онакви а мажите?цвекиња за мирисање.
Ништо против тебе Шака :).
Реков дека има лажговци, има и ќе има ама тоа е тоа. Не можеме да ги преродиме за да не бидат такви. Тие така мислат дека треба и нема спас тука... Мое машко мислење е дека девојката што и каже е свето и вистинито (не дека секогаш е така но чисто од принцип не би одел претив воља на девојка)Е сега што таа би кажала и што јас би направил одпосле е тоа зависи од ситуација до ситуација. НО да, некогаш и би се повлекол со мислење дека нешто не е искрено иако можеби е... Точно е дека и кај жените некогаш искреноста не значи и позитивен резултат ...

Шаблон никогош не може да има а и не е убаво да се има...

„Минатото се заборава, сегашноста се живее, а иднината се сонува“

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Секој лаже, а ако е паметен нема да го приметат ако е глупав ќе го приметат,,
Тоа можам да го видам како едина разлика..

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123

Јас сум исклучок (wasntme) Им верувам на мажите но секако, не на сите, ама знам да верувам и да имам целосна доверба во некого, како на пример во дечко ми моментално, али фала Богу не е Македонец, мже ради тоа му верувам толку :giggle се шалам з апоследново, да не се разбереме погрешно :sreken

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Еден мој близок пред некое време разговарал со девојка и таа му рекла “Паметен си, а паметните лажат.“
Е сега, што е со муабетов?
Зарем не лажат сите? Од кога лажењето е привилегија на паметните?

Да не генерализираме сега со муабетите жените се најзлобните ѓаволи, машките се дебили, туку да ја гледаме темава од поинаков агол.

Дали мажите и жените толку имаат изгубено доверба во себе, па почнаа и да се категоризираат лажговците?
По кој принцип се оди?
Демек, некој/а глуп/а е, па нема да ме лаже?
Реално сите за себе горе-доле мислат дека се паметни, значи и они ќе ги лажат тие што се наводно глупи.

Во принцип малку не ми е јасен муабетов и ваквото категоризирање.
Знам дека сега ќе почнете со генерализации, ама ајде да видам како е вашето мислење во ова прашање. :)

Дали во врските навистина паметните лажат, или паметните само поумешно и поснаодливо го прават тоа?

нема човек кој не лазже е сега кој повеќе кој помалку .........

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93

Toчно ! Потполно се согласувам и со тебе и со Игор Џамбазов :D

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu