Еден мој близок пред некое време разговарал со девојка и таа му рекла “Паметен си, а паметните лажат.“
Е сега, што е со муабетов?
Зарем не лажат сите? Од кога лажењето е привилегија на паметните?
Да не генерализираме сега со муабетите жените се најзлобните ѓаволи, машките се дебили, туку да ја гледаме темава од поинаков агол.
Дали мажите и жените толку имаат изгубено доверба во себе, па почнаа и да се категоризираат лажговците?
По кој принцип се оди?
Демек, некој/а глуп/а е, па нема да ме лаже?
Реално сите за себе горе-доле мислат дека се паметни, значи и они ќе ги лажат тие што се наводно глупи.
Во принцип малку не ми е јасен муабетов и ваквото категоризирање.
Знам дека сега ќе почнете со генерализации, ама ајде да видам како е вашето мислење во ова прашање.
Дали во врските навистина паметните лажат, или паметните само поумешно и поснаодливо го прават тоа?
Е сега, што е со муабетов?
Зарем не лажат сите? Од кога лажењето е привилегија на паметните?
Да не генерализираме сега со муабетите жените се најзлобните ѓаволи, машките се дебили, туку да ја гледаме темава од поинаков агол.
Дали мажите и жените толку имаат изгубено доверба во себе, па почнаа и да се категоризираат лажговците?
По кој принцип се оди?
Демек, некој/а глуп/а е, па нема да ме лаже?
Реално сите за себе горе-доле мислат дека се паметни, значи и они ќе ги лажат тие што се наводно глупи.
Во принцип малку не ми е јасен муабетов и ваквото категоризирање.
Знам дека сега ќе почнете со генерализации, ама ајде да видам како е вашето мислење во ова прашање.
Дали во врските навистина паметните лажат, или паметните само поумешно и поснаодливо го прават тоа?