Паметните лажат?

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Само квалитетно пијаните и децата не лажат.
Се останато лаже.
Маж, жена, дебил, најзлобен ѓавол, сакат, богат, сиромав, гладен, сит, уморен, свеж, млад, стар...

И мора малку да се пренасочи темата, има лаги од типот на не фала, не сум гладен (срам, дека не сакаш да прифатиш јадење од некој друг) и имаш лажење од типот на го видов дечко ти/девојка ти со друг/а.

Ако е за првите, никој не е повреден, така да тие секојдневни лаги никому не штетат.
Ако е за вторите, да знам, да почнам да пишувам.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
сакам само да си кажам дека од искуство искреноста ми се акнала у глава! Колку повеќе сум искрена толку полошо...затоа подобро некогаш ќе преќутам некои работи отколку да ги кажам :wavespin И имаше една изрека- Не ми е криво што ме лажеш,криво ми е што мислиш дека ти верувам.:cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: Ivona Kicevo and melpomena

Ivona Kicevo

Полноправен Член
13 јуни 2012
38
27
18
35
Сигурна сум дека лажат сите што сакаат или што морааат или слично но паметните лажат подобро со тоа што мора да се потрудиш за да дознаеш дали лаже и што лаже, но тие што се поглупи или да кажам по нешколовани тие лажат но можеш многу брзо или одма да увидиш дека лаже. :nah

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Ivona Kicevo

Полноправен Член
13 јуни 2012
38
27
18
35
Сакам да прашам кои луѓе се паметни? (wasntme) Оние што размислуваат како нас,тие ги сметаме за паметни?? :rolleyes:
До некаде си во право но за мене се паметни и оние кои знаат и мислат повеќе и од мене само немозам да кажам дека е некој паметен што незнае како мене и учи од мене :giggle

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Лажат. Сите лажат, особено луѓето што имаат добра меморија и што ги знаат бенефициите од успешно лажење. Проблем настанува кога се плеткаш во лаги, ама со добра меморија и добар патерн за селекција и организација на своите лаги се создава убав систем кој што може да прелаже секого. Сето ова со добра пракса за експресии на лицето и контрола на возбудата од тоа да те откријат прави перфектен лажго.

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос