Омилени цитати (со наведен автор)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Да ги познаваш другите е мудрост, но да се познаваш самиот себе е врв на мудроста
Луѓето никогаш не лажат толку многу како пред избори, за време на војна или после лов.
Овие се времиња на брза храна и споро варење,големи луѓе и слаби карактери, длабок профит и плитки односи.

ако се однесувавме според вистинското мислење кое другите го имаат за нас на многу лошо би тргнале работите ..

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
  • Можете да ги претворите болните ситуации во смеа. Ако можете да најдете хумор во се, дури и во сиромаштијата, ќе преживеете. - Bill Cosby
  • Убавината ќе го спаси светот! - Ф.М. Достоевски

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and Scars31

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
,,Ако сакаш слика на иднината, замисли чизма како гази по човечко лице - засекогаш‘‘, 1984

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and Saladin

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
418
710
1,103
Friendship isn't a big thing - it's a million little things. ~Author Unknown

A single rose can be my garden... a single friend, my world. ~Leo Buscaglia

Only your real friends will tell you when your face is dirty. ~Sicilian Proverb
To give vent now and then to his feelings, whether of pleasure or discontent, is a great ease to a man's heart. ~Francesco Guicciardini

Let's not forget that the little emotions are the great captains of our lives and we obey them without realizing it. ~Vincent Van Gogh, 1889

Men are no more immune from emotions than women; we think women are more emotional because the culture lets them give free vent to certain feelings, "feminine" ones, that is, no anger please, but it's okay to turn on the waterworks. ~Una Stannard

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Врне ситен дожд, ладно е. Надвор нема никој. Сама сум, облечена во црвено фустанче. Темно е. Посакувам да си до мене. Седнувам покрај твојата куќа. Веќе подолго време седам сама.
Погледни, јас сама сум на дождот. Те чекам. Излези и седни до мене. Прегрни ме силно. Да ја почувствувам љубовта. Фати ме за рака и да танцуваме во ритамот на дождот. Да ги гледам твоите сино, небесни очи, да го пратам со љубов твојот поглед, твоите чекори… Но, ете како и секогаш ова е дел од моите мечти. Знам дека ова нема да се случи, љубовта нема да ми биде возвратена, моето срце како и секогаш ќе биде повредено и тажно. Моиве очи ќе те бараат секогаш и секаде…

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

thatsmysecret

Полноправен Член
6 март 2012
21
44
13
Skopje
tumblr_lwh9cwv5Nz1qzcn8zo1_500.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca, 048 and Scars31

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
‎"Ги имам сите одговори
за кои никогаш прашања не биле поставени....
Имам сè
освен она што ми треба."

• Ми се допаѓа
Реакции: 048