Најопасни животни во светот

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
комодо змеј, најопасно животно на сфет, среќа жииф само на едно место, а тамо нема толко људи
најгадни животиње на сфет, едино животно што еде сфе, копита и рогови, буквално сфе, копале су по људски гробишта за да едеф коске, мноо су брзи, брзо пливаф и плус отровни су, мајка ако е гладна еде си га дете. страшно

Напаѓаат и луѓе.

• Ми се допаѓа
Реакции: - Dee Dee - and parvati

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Мене ме нервираат овие со пилешки мозок. Недај боже да те нападнат 200 кокошки, или некој орел или јастреб, или некој како овој несаглам на колата да ти чука.
Од превозбуда, страф и нервоза, од свински грип ќе се заболиш, од птичјиот ќе имаш фобија.:zelen

Па што очекуваш од птица што спие во земја. :rofl

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Оваа медуза во форма на голема шопска салата има повеќе од 60 долги пипци и дефинитивно не би сакале да ја имате на маса во кафана. Секоја од нив има доволно отров за да убие 360 луѓе.
Моето познавање на оваа медуза вели дека таа е најсмртоносна и времетраењето на нашиот живот по нејзиниот убод изнесува само 3 минути...
3deadly_aus_boxjellyfish1.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and parvati

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Австралиската змија Пустински Таипан се смета за најотровната змија на светот. Содржи околу 110 милиграми токсин, што може да убие околу 100 луѓе.
Бразилскиот пајак – талкач се смета за најотровниот пајак во светот.
Камената риба се смета за најотровната риба во светот.
Кралската кобра е најдолгата отровна змија во светот, расте до 6 метри.
Една капка од отровот од Мермерниот морски полжав е толку силна што може да убие повеќе од дваесет луѓе.
Рибата која се дуе (puffer fish) е вториот најотровен рбетник во светот, веднаш по Златната отровна жаба.

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
Комарец.Толку мало глупаво суштество што го мразам најмногу :mad:

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Значи комарецот ни е број 1 моментално на сите. Недај боже да живеам во некоја слична тропска држава кај што ги има тие мали гадови. Нема никаков спас од нив, во цел свет ги има.
Но мислам дека порано имаше некоја емисија како да ги убијат комарците во некоја си држава во Јужна Америка. Само што ич не ми текнува како беше.