Моментално читам...

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Моментално го читам The Equinox - Vol.III No.1
blue.gif

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Значи продавачката што ми ја изнафали книгата,ми вели земи ја земи ја јас не,барав нешто од Агата а ова нешто било слично колку што сфатив,па чим ја читаш дај некое коментарче?Да ми биде криво што не ја земав или не е ништо посебно?
Музичар и некогашен британски војник пишува книга за смртта на Моцарт. Доаѓа до откритие дека Моцарт и сам масон е убиен од масонска секта кој опстојува и до ден денешен. Успева да направи снимка од обредно убиство со мобилен тел. и да ја испрати на својата сестра малку пред да биде убиен. Неговата сестра, оперска дива го ангажира неговиот пријател поранешен припадник на САС за да ја заштити и истражи смртта на нејзиниот брат.....
Мене искрено ми се допадна книгава :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Македонски.
Новиот Завет,стариот го немам нажалост,ќе мора да го набавам.

Знам дека е македонски, мислев дали е одобрен од православната црква или преводот е од некоја од новите христијански религии во Р.М?
Тоа ми беше прашањето...
Но штом е само новиот завет, по се изгледа е превод од новите... не сум сигурен, да ти кажам право.
Ако ти е за целата, иди си во црква и купи си ја целата библија со потпис на првата страна од Господин Господин... заборавив име :)
600 ден.