Моментално читам...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Знам дека е македонски, мислев дали е одобрен од православната црква или преводот е од некоја од новите христијански религии во Р.М?
Тоа ми беше прашањето...
Но штом е само новиот завет, по се изгледа е превод од новите... не сум сигурен, да ти кажам право.
Ако ти е за целата, иди си во црква и купи си ја целата библија со потпис на првата страна од Господин Господин... заборавив име :)
600 ден.
Не.
Оригинален е,од православната црква.
Да најверојатно ќе го купам комлетното издание.
Имам стар и нов заедно,ама на некој старосрпски дијалект па мора нон-стоп да го преиспитувам значењето на зборовите и на што се мисли.
Благодарам за инфото :)
 
  • Like
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
The
Spiritual Guide
Which
Disentangles the Soul,
And
Brings it by the Inward Way
To the
Getting of Perfect
Contemplation
And the
Rich Treasure of Internal Peace
------------------------------------------------------------
Written by Miguel de Molinos, Priest
With a short Treatise concerning
Daily Communion, by the same Author
Е многу ми се интересни ваквите стари долги наслови на книгите, цела поема! На кратко книгата се вика „Духовниот водич на Мигуел де Молинос“. Ја има на нет, насекаде! Да си ја читнете, ако имате време.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ќе се надоврзам кратко.
Духовни водичи имав/имам еден тон.
Завршија во кутија во подрум,спремени се да ги подарам некому.
Ако има
заинтересирани нека се јават:)
Сигурно не се од де Молинос ниту пак од XVII век :)
Ако се некои њу ејџерски „водичи“, не ги расипувај луѓето!
Подари ги на некои просјаци, ќе ги користат за палење оган :)
 

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Сигурно не се од де Молинос ниту пак од XVII век :)
Ако се некои њу ејџерски „водичи“, не ги расипувај луѓето!
Подари ги на некои просјаци, ќе ги користат за палење оган :)
Ретки и скапи книги се.Напишани на германски,англиски и македонски.
Не расипувам никого јас,само поклонувам.
Кој бара сам си бара и наоѓа,
чинам познато ти е.
Жалосно е да фаќаат прашина доле,
па ми текна сега кога го прочитав твојот пост.
Не беше провокација немој да сфатиш погрешно.
Затоа и го избришав,сакав повторно да го напишам сам за себе.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,996
9,626
1,683
Normandy
Самарканд - Амин Малуф

Среден век, историска фикција.