Моментално читам...

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ивона што ја нема - Велко Неделковски

ПС:Сара.13 не виде дека те прашав дали ја најде книгата од Агата Кристи на македонски или намерно не ми одговараш? :^)

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Ивона што ја нема - Велко Неделковски

ПС:Сара.13 не виде дека те прашав дали ја најде книгата од Агата Кристи на македонски или намерно не ми одговараш? :^)

се извинувам Давор :)
да, на македонски ја имам од Матица :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Знаеш од кога ја барам? :eek Сега ја купи?Кога,каде,колку пари?Причај :D

знаеш како, ја добив од вујна ми, фактички „на позајмување“, да ја прочитам и да ја вратам.а кога и каде е купена стварно не знам да ти кажам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ќерката на свештеникот - Џорџ Орвел
Книгава е вистинско мало богатство како и сите книги на Орвел. Едноставно премногу ми се допаѓа се' од него. Прекрасна е.

Давор , сите книги од Агата ги има во Матица и мислам дека се 150/200 денари. Јас оваа што ја спомна ја имам одамна и не ми текнува колку ја купив, ама сигурно ја имаш во Матица и не би требало да е повеќе од 300 денари.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ќерката на свештеникот - Џорџ Орвел
Книгава е вистинско мало богатство како и сите книги на Орвел. Едноставно премногу ми се допаѓа се' од него. Прекрасна е.

Давор , сите книги од Агата ги има во Матица и мислам дека се 150/200 денари. Јас оваа што ја спомна ја имам одамна и не ми текнува колку ја купив, ама сигурно ја имаш во Матица и не би требало да е повеќе од 300 денари.
Бев во Матица последниот пат кога дојдов во Скопје,освен Мистеријата на синиот воз немаше друга книга од Агата.Ми понудија некои писатели слични на Агата,ама не е тоа тоа.Јас ја сакам нејзе,како нејзе нема никој и точка :zelen Ти си била сега во Матица за да ми потврдиш дека сигурно има избор од Агата? Зошто ти велам последниот пат немаше,сега ако донеле нешто...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Триумфална капија од Ремарк.
Лесно се голта, се мислам дали ради стилот или ради преводот. Но кога ќе се присетам на „Западот ништо ново“, ќе да е до стилот. Ми се допаѓа што е конкретен, не ја тупи многу, речениците ги сече.