Моментално читам...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Исчезната без трага- Шеви Стивенс

Lena ај те молам кажи нешто повеќе за книгата од Екарт Толе. Иам слушнато добра била и ми е во план да ја прочитам али сепак сакам да слушнам нешто плус за неа ако може. Фала.
Всушнот целата негова филозофија на спиритуалноста и човечката психологија не ти кажува ништо друго освен да бидеш свесен и присутен во моментот кој моментално го доживуваш.
Се работи за отфрлање на непотребни поготово деструктивни мисли и нивната штетност,а и за начинот на кој би можело да се направи тоа.
Нешто измеѓу спиритуалност и психологија.
Интересно е да се прочита.

• Ми се допаѓа
Реакции: NoGood

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Суштества - Владимир Петрушевски - Фили.
Издание на Магор, биографско-комична книга, ешалон на Џамбазов само 10 пати посмешна. Опишува за неговите љубови како и патувањата низ светот со доза на потсмев на нашето општество. За сега ми се допаѓа и тоа многу. Лесен за консумација.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Писмото на госпоѓа Вилма - Јелена Бачич Алимпиќ

Леле... ја читав пред некое време , ми легна на душа.Не знам дали јас бев во некој меланхоличен период , ама имаше страници кои едвај ги читав од солзите што сами ми течеа. Очите ми беа потечени цел нареден ден.
Првите страници не ми беа интересни и цело време чекав нешто да се случи. Но кога почнаа писмата да се читаат и да се склопуваат коцките страниците летаа.
Супер избор.
:sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Smiley_1996

Истакнат Член
14 февруари 2012
345
802
393
Кумановоoo !
srceto-neka-ti-znae-samo-za-ubavi-misli.jpg

Срцето нека ти знае само за убави мисли
Сите во класот на надарени ученици си имаат своја тајна, но Карте Стрит е најмистериозниот ученик. Постојано молчи и никој не знае кој е всушност тој, или од каде дошол – знаат само дека е посебен, исто како нив. Но нешто се случува позади погледот на Картер, нешто опасно...

http://www.crnobelo.com/zabava/knigi/9673-predlog-knigi-nadareni-merilin-kej