Моментално читам...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
1984 - George Orwell
Наидов на некое издание од 64та, на англиски. Сеуште на почеток, но гледам убаво ми почна. Стил кој не замара толку, секој 10ти збор да речам малку непознат. Ми се допаѓа.

• Ми се допаѓа
Реакции: She

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Јас до пред малку читав многу кул книга со наслов „Заштита на животната средина“ и голем поздрав до сите мои колеги,а посебно до колешките и среќно и весело да ни биде утре на колоквиум:D

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Моментално читам книга од Карлос Кастанеда-„Учењето на Дон хуан"
Книгава е искуства на самиот писател живејќи со шаман и искуствата со него,паѓањето во транс јадејќи халуциогени билки и така натака.
Самиот писател има интересна биографија и читајќи ја посакуваш да прочиташ од таков контраверзен живот што книги произлегле.
Сега за сега книгава ме бендисува ептен со лесниот начин на пишување,нема непотребни работи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Мортидо

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Моментално Закон за трговски друштва ...хахахах...Не шала на страна

Ја читам од Агата Кристи Убиството во Ориент Експрес ама никако да на прочитам :(

• Ми се допаѓа
Реакции: InnaLaurie

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Пиреј - Петре М. Андреевски
Дело ми е. Но добра е книгата, можеби една од најдобрите македонски книги.
Мене ми е една од најомилените книги.Прво ја прочитав во средно,дека дело ни беше нели.:)Ама од тогаш ја имам прочитано сигурно уште најмалку 3 пати.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: InnaLaurie

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Принцезата Султана-Џин Сасон
го читам третиот дел и...убава книга,интересно да се запознае друга култура.Судбината на овие жени е и страшна и восхитувачка