Мисла на денот

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
Ги презираме нашите недостатоци во другите луѓе, а не се трудиме да ги поправиме, така е полесно, толку варијации има, нагоре превисоко, надолу предлабоко и никогаш не дозволуваме да се пронајдеме, како да е невозможно сето она што е убаво и вистинито.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: antonio and Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Границите не ги држат другите луѓе надвор, не оградуваат само нас. Така, може да го потрошиме животот цртајќи линии... или може да го живееме животот преминувајќи ги.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
Денот е заклан со сончевина и толку бол во неговата сенка, нека е вечен, крвта ќе го обои во убавина, нека е последен.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
Секоја секунда без инспирација боли, навистина боли, без љубов, без омраза, без вредност, темна или светла, во ебена невина неутрална нула, што е следно, тажна радост, под маски да наздравиме за неа, м?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris* and Electra

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
Достигни го мирот на својот дух и илјада наоколу ќе го пронајдат својот, не сум свештеник, но бог ги допира и грешните, како што тестаментот не е секогаш праведен.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris* and Electra

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Може ли да се сладиш со победата на антагонизмот насочен кон себе? Не е ли таа победа од една страна и твој пораз?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: İncognito