Мисла на денот

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

"Evolution demands exceptional individuals, fitter to heir environment than their fellows.
Species prosper by imitating efficient eccentrics."

— On the Education of Children (1921) by Aleister Crowley

Или на македонски јазик:

Еволуцијата бара исклучителни индивидуи, поприкладни на околината од нивните другари.
Видовите просперираат преку имитирање на успешните ексцентрици.
Медиокритетот, самонаречената моралност, го заштитува неспособниот,
но го спречува прогресот, ја обесхрабрува снаодливоста и
го осигурува потполното руинирање на расата.
Стандардите на едукација, идеалите на Добро и Зло, конвенциите, закониците,
верувањата го стагнираат Човештвото.
Охрабрете ги оригиналните индивидуи.


За Едукацијата на Децата, А. Кроули
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,499
3,776
1,153
Сам со луѓето, сам со боговите, тоа е мојот живот, моето проклетство, само што корењата ми се јаки и ништо друго, ништо ново.
 
  • Like
Реакции: Prashina and antonio

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,499
3,776
1,153
Понекогаш ја напуштаме душата за да ѝ се вратиме нови во неа, затоа што е неподносливо досадно да бидеме исти во неа.
 
  • Like
Реакции: antonio

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,499
3,776
1,153
Боже никогаш не те сретнав, но добро е што постоиш, што те има,
зарем би дозволил да бидат залудни сите тие молитви?
 
  • Like
Реакции: antonio and Prashina