Мисла на денот

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
802
1,346
1,103
Кога се понашам ко да ме "заболе" за сѐ.... тогаш ме боли најмногу..
 
  • Like
Реакции: antonio

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Запишано пред 3 години... држано за себе си повеќе од 2 децении...

§ § §
„Без Вас, нема богови, нема демони, нема живот, нема ништо.
Бесценети сте, како ѕвезди на бесконечното небо.“

За вистината – внатре или надвор?
 
Последна промена:

-alf-

Староседелец
28 август 2015
315
126
1,053
89
Со своите уши ослушнете што е најголемото добро,
гледајте со јасна мисла,
направете свој избор, секој за себе,
пред да се случи нешто важно
како резултат на нашата намера.

Заратустра
 
  • Like
Реакции: violetmoon and antonio

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

"Чудесно е како формулата на Хермес Трисмегистус се провлекува низ сe, Магиката е само проширување на микрокосмосот во макрокосмосот.
И бидејќи макрокосмосот е поголем, следува дека она што човек го прави со магиката е само усогласување со Бесконечното.
“Во себе јас сум ништо: Во Тебе јас сум Се. Живеј во мене! и доведиме до онаа Суштина која е во тебе!”
е завршетокот на големата молитва од Розенкројцерите."

- Магика vs Зло, извадок од „Препород на Магиката“ од А. Кроули
 

-alf-

Староседелец
28 август 2015
315
126
1,053
89
Со телото може да го чуствуваме само она што е сега и овде,
а со духот можеме да ги чуствуваме и минатото и иднината.

Епикур
 
  • Like
Реакции: antonio