Мисла на денот

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,551
3,821
1,153
Што и да ткаеш, врзувај ги конците само со синото од небото, за да го разбереш.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,551
3,821
1,153
Како што на животот му ја должиме смртта, така на луѓето им го должиме искажаното збогување, за да не им оставиме отворена алка на гневот во срцето, со која нема да можат да го затворат слободно векот, во кој ќе трајат неискажано заробени.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
46
37
118
И така после извесно време ќе сфатиш и ќе ти биде жал што на одредени луѓе си го трошел своето време., си ги трошел своите насмевки и твоите зборови. Сфаќаш дека повеќето од нив носеле маски и дека под нив се крие некој сосема друг од онаа личност која си мислел дека ја познаваш.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,551
3,821
1,153
Одамна бевме луѓе, сега сме само некој недефиниран џез, кој не го собира ниту под една крошна, а камоли свет.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,551
3,821
1,153
Часовникот се помести, а ние со уличното осветлување, кој не е*е.
 

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
46
37
118
На човекот му е потребно многу сила за да ја сокрие тагата и да биде насмеан и покрај се што му се случило.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,551
3,821
1,153
Судбина е да те сретнам и го научам од тебе тоа што не го знам, сѐ друго е прво поглавје, без второ толкување.