Има друга тема во фитнес за Јога.
Може да се спојат двете во една и да се вика јога и медитација.
Во ФИТНЕС има тема за ЈОГА?
Што барам јас на форуми не знам... Свашта.
Има друга тема во фитнес за Јога.
Може да се спојат двете во една и да се вика јога и медитација.
Хептаграм
има нешто што ме интересира,не го заприметив претходниот пат кога дискутиравме.
Тоа е овој дел од твојот текст:
"Концентрација. Откако сте завладеале со се во вас, одите кон вежбање на вашата мисла! Расчленување на секоја мисла до најмалите нејзини составни делови, без да залутате во мислите!"
Како мислиш да расчлениш една мисла,да се занимаваш со неа,
а да не залуташ/да се надоврзеш со други мисли?
Освен тоа до сега не сум сретнала нешто слично.
Освен мантрите не постојат мисли или пак сите мисли се забележуваат без да им се обрне внимание и повторно се враќаш на дишењето.
За медитација треба мир и тишина,по можност посебна просторија,легната или во седечка положба.Медитација во пеглање ке биде изгорени алишта.@Хептаграм
Ќе се навратам на темава.
Со сигурност можам да кажам дека мојата теорија дека медитација за време на пеглање,извршување на било какви активности,спортување,правење асани и слично е
МОЖНА.Докажано и потврдено од искусни лица со кои баш вечерва дискутирав на таа тема.
Само сакав да те известам.Поздрав
Така е пожелно.За медитација треба мир и тишина,по можност посебна просторија,легната или во седечка положба.Медитација во пеглање ке биде изгорени алишта.
Имам една книга Јога и медитација,во неа пишува како се медитира,но ако ти имаш книга во која пишува поинаку ОКГрешка
Ако ми ги дадеш парите што ним им ги даде, и јас ќе се тегавам некое време како твоето не е ок, ама потоа ќе се сложам дека си во право !@Хептаграм
Ќе се навратам на темава.
Со сигурност можам да кажам дека мојата теорија дека медитација за време на пеглање,извршување на било какви активности,спортување,правење асани и слично е
МОЖНА.Докажано и потврдено од искусни лица со кои баш вечерва дискутирав на таа тема.
Само сакав да те известам.Поздрав
Не се купуваат такви одговори ХептаграмАко ми ги дадеш парите што ним им ги даде, и јас ќе се тегавам некое време како твоето не е ок, ама потоа ќе се сложам дека си во право !
Свашта, не мислам да се заморувам повеќе со њу ејџ философии како се медитира.
Ако сакаш стој во штикли на една нога, твое право.
Се знае што е јога и како оди сето тоа...
А ако љубиш западна јога „за успешни луѓе кои живеат брзо“, нема ништо против....
Само не заборавајте дека јогата доаѓа од исток.