Математика

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ауууу математика..ја одамна сум скарана со неа.Значи можам да учам се и физика и хемија...ама математика да не ми се спонме,е сеа кога се мора...(worried)

Физика и хемија без математика? Мхм, можеби само основи. Разглабање проблеми у физика и тоа како бара познавања од математика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Barbika77

Нов член
31 октомври 2012
17
8
3
Па знам дека физиката бара познавање на математика,да не се сватиме погрешно знам математика,и кога морам учам,инаку вака во суштина математика како предмет ич не ја сакам,повеќе сум на пример по физика или хемија доколку би бирала...:)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
обожавам математика и физика..
тоа ти е како еден мегународен говор..
како игра ја гледам математиката,а физиката има одговор на сите мои прашања..
математиката е развивање на мозокот.незнам зошто толку се комплицира кога е едноставна..секогаш има неколку начини за решавање.
треба да се знаат правилата,исто ко кога возиш кола,без правила нема возење...
.прекрасна работа,ја у слободно време си решавам задачи онака као што решавам крстословки ххеххеххе...

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
и уште нешто ми текна..
за психологија,студирање,мора да си добар во математика..да имаш 5..
размислуваш логички,што е и потребно за психологијата,како психолог мора да размислуваш рационално и логички..
а тоа се учи со математика..
што викаше мојата професорка,со математика учиш да мислиш,а како возрасен зрел човек потребно е мноооооооооогу мислење,да можеш да опстанеш во животот:)

• Ми се допаѓа
Реакции: warr

smeska

Истакнат Член
18 декември 2012
65
53
118
Лимеси , аритметичка и геометриска прогресија , графициии ... тешкооо мене ... во вечита војна со математиката клета !

14 декември 2012
12
3
3
34
Татко ми е Доктор на науки (со две докторски) по математика и е професор по математика ,а јас воопсто не ја сакам математиката :(

• Ми се допаѓа
Реакции: Primrose

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Јас обожавам да решавам задачи. Математика во средно заедно со хемија ми беа омилени предмети. Штета што на мојов факултет имавме само во прв семестар Математика.