Го знам ова 2581 = 2
Еве ви проблем ако е некој заинтересиран.
Истото објаснение како UnFleur
Го знам ова 2581 = 2
Еве ви проблем ако е некој заинтересиран.
Не е нагаѓано, а и нема врска со математика.
0, 6, 8 и 9 се бројат еднаш, затоа што се затворени. Осумката се брои два пати, затоа што има две "крукчиња". 8
1, 2, 3, 5 и 7 не се бројат.
На пример:
6666=4
6111=1
8219=3
2581=2
Мислам дека ме разбра.
Јас секогаш се прашувам зошто на математиката, наука која е многу апстрактна, и` барате примена во секојдневниот живот? Во секојдневниот живот ќе ви користи онаа основата која е чиста логика и никаква филозофија. Сигурно нема да ви користи диференцијално сметање или пак аналитичка геометрија во простор и сл.Ја сакав математиката дур учев,поготово кога требаше да се изведуваат равенки и покрај тоа што немав одлична оценка
Само се чудам каде тоа ке го искористам во животот
Во работава што ја работам има и доста математика ама баш онаа простата математика која се научува од 1во до 4то
Се друго што се учи останува да си го знаеме чисто онака за себе си,бар кај 90 проценти од лугето.
Ако не ни е потребна во секојдневниот живот ја изучуваме од 1 одд па се до 4 година....Јас секогаш се прашувам зошто на математиката, наука која е многу апстрактна, и` барате примена во секојдневниот живот? Во секојдневниот живот ќе ви користи онаа основата која е чиста логика и никаква филозофија. Сигурно нема да ви користи диференцијално сметање или пак аналитичка геометрија во простор и сл.
Па зошто тогаш толкав простор од школувањето ни опфака?Јас секогаш се прашувам зошто на математиката, наука која е многу апстрактна, и` барате примена во секојдневниот живот? Во секојдневниот живот ќе ви користи онаа основата која е чиста логика и никаква филозофија. Сигурно нема да ви користи диференцијално сметање или пак аналитичка геометрија во простор и сл.