Марихуана - да или не?

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
да така е секој за себе,али сум против легализација на марихуана зошто ке настане општ хаос Ч)
Зашто мислиш дека ќе настане општ хаос? У Холандија има ли општ хаос?

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, redhead and Dee Dee

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Да се легализира. Предностите се огромни, прво Македонија односно Скопје ќе стане Амстердам на Балканот, туристи колку сакаш, МВР ќе се замара поише со трговијата на тешки и опасни дроги. Ама тоа што збориме ние е едно, а на други како им одговара е друго, пола влада пуши трева и не им е гајле дали е легална исто им се фаќа, пред некој ден глеав клипче едно мислам Романски некој министер пред парламент си пафкаше џоинт и им кажуваше на сите колку е добра тревата и дека треба да се легализира. Користа од канабисот е огромна, мислам погледајте некој документарец и видете, марихуаната само во последните 70-на години е нелегална а наназад се користела 10 000 години, и сега исто, штом досега човештвото не престанало да ја користи нема никад, а нема ни човек што нема пробано
се согласувам.човекот запали џоинт пред парламентот. Древните египјани и кинезите векесо илјадници години ја користеле како лек, па голе мдел и од растафријанците и до ден денес ја корситат како лек за прочистување на душата. Па и боб марли користеше ганџа ама за да си ги намали болките кои ги имаше од ракот...

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
:balanced Иначе имам прочитано за ова ,исто да додадам дека е единствен лек кој помага за очен притисок...
Немам ништо против да ја легализираат,не сум корисник но имам пробано...
во денешно време има премногу корисници на марата, но повеќето го кријат тоа затоа што таков менталитет сме и одма се замараме за туѓото мислење....кој што ќе каже...значи секој има право да си бира што сака,:balanced доколку не му наштетува на другиот... :balanced

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
холандија е 100години понапред од нас
Каква врска има тоа? Каков хаос може да настане? Нема да се зголеми бројот на корисници, само што никој од нив нема да робија за шибица трева, ти ако не пушиш сега нема да пушиш ни ако се легализира така?

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and JaMi

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
стфара поголему завист од цигаре, дрога не е сигурно зшто не те прави бедан и не ти стфара завист, ја би гу кажаја чилаут лол слоумоушн растение : )

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Dee Dee

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
од легализирањето можеме да имаме само голема корист. еве на пример прогуглајте и кажеет ми колку милиони евра годишно холандија заработува од данок за продажба на марихуана. Не знам точно бројка ама мислам дека на секои 2 ил и3 години би можеел да си дозволиме проект скопје 2014...

• Ми се допаѓа

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
стфара поголему завист од цигаре, дрога не е сигурно зшто не те прави бедан и не ти стфара завист, ја би гу кажаја чилаут лол слоумоушн растение : )
мене пример ми потешко да ги откажам цигарите од колку маријана...

• Ми се допаѓа

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
се согласувам.човекот запали џоинт пред парламентот. Древните египјани и кинезите векесо илјадници години ја користеле како лек, па голе мдел и од растафријанците и до ден денес ја корситат како лек за прочистување на душата. Па и боб марли користеше ганџа ама за да си ги намали болките кои ги имаше од ракот...
Точно. Човекот нема никакво право да забранува нешто создадено од бог, ама Америка ја откри користа од канабисот уште пред 70 години ама тогаш можеше само да изгуби пари од канабисот затоа и го забрани и направи невидена антипропаганда.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and parvati