Марихуана - да или не?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Марихуана ДА или не ? : ) пааа што знам иам цфик у собче, друари си отидесфа остависфа ми га : ) за да спиеш како Том кд му се спие сс онј филм сс Џерита
Ја сам на прозор , такој да исти мити к*р дали ке се легазира или не

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Нека се легализира, ем ке има по смирен народ па нема да одат на протести бидејки ке ги мрзи, сите ке уживат а и ке нема толку многу криминал како што има сега. Многу се работи у овај црниот свет како што велиме, многу пари се вртат на црно, многу марихуана се продава а и од тоа белото се продава али марихуаната е цар, боље да си се легализира сите мирни, можеби ке напреднеме од државата Грујо ако се изнапуфа, ке му дојде паметот да не ги мачи лугето или обратно Бранко, ај да не излезам политички настроен.

• Ми се допаѓа
Реакции: Podem

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Марихуана ДА благодарам ;) Ајт сеа отидов да дувнам едно за да може убаво да се работи по сабајле на работа нелииии (smoke)

• Ми се допаѓа
Реакции: Шмекси

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Легализирање на марихуаната ?! едноставно пропаст на државата .. покрај марихуаната . како вода ќе одат и други наркотици .. велиме Холандија е легална и за мерак е . Дечки појдете Холандија најдете постар човек поправете муабет околу темата Дали е добро да биде легална марихуаната (дрогата) па ќе ви каже .. иначе во Холандија 90 % од Холанѓаните беа корисници на наркотици .. така да ја легализираа .. ако наркомани ама им текнало на нешто убаво . ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА НА НАРКОТИЦИ НА ТУРИСТИ! .. иначе остајте тоа легализација ова она .. дали знаете што и како е штетно кај неа ?! дали сте запознаени?
дали знаете едноставно колку е лошо кога се пуши марихуана да се пие и алкохол ?!
Иако марихуаната важи како „безопасна“ дрога, таа сепак има негативни последици. Имено, истражувањата покажуваат дека пушењето марихуана во периодот на адолесценција доведува до намалување на интелектуалните способности подоцна во животот.
- Воопшто не е безбедно за адолесцентите да употребуваат марихуана. Сите оние кои во младоста претерувале со нејзина употреба, подоцна во животот постигнуваат пониски резултати на тестовите за интелигенција во споредба со нивните врсници, изјавува д-р Медлин Мајер од универзитетот Дјук во САД, предводник на истражувањето.

За целите на ова истражување била набљувана група на луѓе на возраст од околу 38 години, кои на 13-годишна возраст имале направено тест за интелигенција. Истите лица сега повторно биле подложени на таков тест, но овој пат биле поделени во две групи. Во едната група спаѓале оние кои како тинејџери редовно користеле марихуана, а во другата оние кои никогаш или многу ретко го правеле тоа.

Резултатите од истражувањето покажале дека оние кои редовно пушеле марихуана, сега постигнуваат далеку полоши резултати, споредено со тестовите кои ги направиле кога имале 13 години. Нивниот IQ бил помал во просек за 8-10 поени, во споредба со нивните врсници кои спаѓале во другата група.
Како најголем проблем се јавувал надостатокот на концентрација, заради кој испитаниците ги оставале задачите недовршени.
Марихуаната како лек ?! еве нели и змискиот отров е лек .. чим така .. дај да фатиме змија да му извадиме отровот и да го испијаме ?! шо ке биди . ??
Но кога би се обработил лабораториски отровот се прават лекови. Исто така сум слушнал и за лекови кој содржат наркотични состојки .. но не велиме дека тоа е марихуана и слично .. туку велиме има дел од марихуаната кој е лековит ..
ЗНАМ ДЕКА Е МНОГУ ЗА ЧИТАЊЕ .. но знам дека многу ке се сложат со мене :D Иначе одговорот мој е ..
Да не се легализира ! .. ако некогаш тоа се случи .. ВЕРУВАЈТЕ ДЕКА ПОУБАВО КЕ БИДЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ АВГАНИСТАН ОДКОЛКУ МАЌЕДОНИЈА !

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Грешиш.Ако целата таа лесна дрога (марихуана) што се продава нелегално (фактички со тоа се оштетува буџетот на Р.М) се легализира тогаш целиот профит ќе оди во државата.Па кога веќе и така земјоделството пропаѓа/тоне тогаш зошто да нема одгледувачи на марихуана во предели каде што има многу плодна земја.Тогаш може да има и увоз извор трговина легална.

Целата работа што на Балканот не се легализира дрогата е затоа што на властите им се многу широки шупаците па целата таа „запленета“ дрога сакаат да ја делат меѓу нив.Мислев на профитот, они не дуваат марихуана они шмркаат високо квалитетен кокаин, за кој ние обичните смртници можеме само да сонуваме.
И така, кога ќе фатат некој „џанкер“ шо дила марихуана на ситно одма го јавуваат на вести и го ставаат во затвор, а кога се “гори“ кокаинот во топилници никој ништо не знае ама тогаш сите од власта се „недостапни“ или се на „состаноци“.
Значи не ми отварај уста и не продавај муда маријанови околу дрогата и нејзината легализација, во најмала рака за употребата на марихуана.
Марихуаната е добро утро добар ден.Имам многу луѓе што конзумираат марихуана веќе 5-6 години редовно па никој не умрел нити пак е болен од нешто.
Побрзо ќе умре некој мирен и тивок што цел живот пие негазирани сокови, не пие кафе ради кофеин и тера „здрав живот“.
Да не збориме за кокаин или за THC кој го користеле многу познати и пред се успешни научници, уметници, писатели итн итн.
Разрушете си ги тие ментални бариери околу тие „нелегални“ работи.

Се е дозволено додека не те фатат.Затоа дувачи дувајте, шмркачи шмркајте и ич да не ве боли петелот за ништо.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba and parvati

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Сум за...зошто да не...и порано и сега сакам одвреме на време да си се “опуштам“....(smoke)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and 4FUN