"Автопатот ни се вика Александар Македонски затоа што он последен го реновирал."
Пример мене мие глупо доаѓам од втор град по големина а ни една од трите главни влезови не е со автопат ни од Прилеп ни од Охрид ни од Грција.Што е битно?
Помири се со фактот дека живееш во земја од третиот свет и нема да ти биде толку глупо. Има поприоритетни работи од градење автопати само затоа што на некој му било глупо да нема автопат кон градот во кој живее. За градење автопат во денешна ситуација треба добра причина зошто би се потрошиле пари. Многу подобро е што се вложува во градење брза делница од Скопје кон Гевгелија која би ја зголемила транзитноста на тешките товарни возила отколку градење планински автопат од Велес кон Битола или Битола-Охрид, патишта кои и не се од толкаво значење.Пример мене мие глупо доаѓам од втор град по големина а ни една од трите главни влезови не е со автопат ни од Прилеп ни од Охрид ни од Грција.
А Скопје од сите страни е поврзан со автопати, исто што многу ме нервира што имаат Тетово и Гостивар (Аман веќе големите градови)
Тоа е твое мислење јас го почитувам ама грешиш според мене Битола е административен центар и нормално дека треба као прво Битола како втор град по големина го спојваш со автопат со четвртиот Прилеп тука живеат 250.000ж Пелагонија ако одиш преку Велес се до Скопје сврзуваш од БТ-СК прв и втор град по големина битно е, Битола - Охрид спојуваш со главен туристички центар, трето Битола до граница има 10км, а реално Битолчани одат често во Јужнио сосед како и тие кај нас на шопинг.Помири се со фактот дека живееш во земја од третиот свет и нема да ти биде толку глупо. Има поприоритетни работи од градење автопати само затоа што на некој му било глупо да нема автопат кон градот во кој живее. За градење автопат во денешна ситуација треба добра причина зошто би се потрошиле пари. Многу подобро е што се вложува во градење брза делница од Скопје кон Гевгелија која би ја зголемила транзитноста на тешките товарни возила отколку градење планински автопат од Велес кон Битола или Битола-Охрид, патишта кои и не се од толкаво значење.
Да беа други времиња и да немаше некои сериозни егзистенционални проблеми можеби и ќе ти направеа автопат.