Лига на Шампиони и Лига Европа 2015/16 & 2016/17

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Што знам, малку е чудно да има професија „судија“ кој што ќе има работно време од 3 часа месечно. За да се биде судија треба да се поминат некои тестови и се напредува од нисколигаши, ама дефинитивно треба да се воведат некакви кондициони тестови и сл.

Одржуваат форма, шо зборувате бе, јас знам во понискиве лиги судии, трчаат за да одржат колку=толку кондиција, е сеа сегде има исклучоци, како што кај судиите има крофнари.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Што знам, малку е чудно да има професија „судија“ кој што ќе има работно време од 3 часа месечно. За да се биде судија треба да се поминат некои тестови и се напредува од нисколигаши, ама дефинитивно треба да се воведат некакви кондициони тестови и сл.

Толку имаат и фудбалерите работно време а земаат милиони. За врвни такмичења мора да има профи судии, не може во ПЛ која што врти милијарди фунти да судат овие кои што сега судат, со пар исклучоци на ништо не личат и судењето им е скроз килаво.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Толку имаат и фудбалерите работно време а земаат милиони. За врвни такмичења мора да има профи судии, не може во ПЛ која што врти милијарди фунти да судат овие кои што сега судат, со пар исклучоци на ништо не личат и судењето им е скроз килаво.
Не можеш да споредиш судија со играч. Играчите тренираат секој ден исто како да имаат работно време и за тие 3 часа месечно може да си кркнат некоја скршеница. Судиите си имаат професии и ова им е како да ги викнале да бидат набљудувачи на избори :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не можеш да споредиш судија со играч. Играчите тренираат секој ден исто како да имаат работно време и за тие 3 часа месечно може да си кркнат некоја скршеница. Судиите си имаат професии и ова им е како да ги викнале да бидат набљудувачи на избори :zelen

Мене страв ме фаќа коа го гледам Фил Дауд или некои слични да не припадне на терен :rofl
Мислам дека НБА и тие америчките спортови си имаат профи судии, нема ништо посебно во тоа, освен што ќе се намали можност за корупција. Нормално нема да земаат плати како играчите ама ќе земаат јаки плати сепак.
Плус техниката со која одолговлекуваат а може да елиминира најголем дел на грешки.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@existence барем да ми лајкнеше, а не вака ме игнорираш, ти се чини борџлија си ми, па те барам да ми вратиш борчот. :(

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако се прашувам јас она што треба да се донесе е технологија. Речиси сите стадиони имаат огромни екрани, а и да немаат ништо страшно да се инсталираат. Камери, сензори и речиси секоја спорна ситуација ќе може да биде решена. Ама веројатно на уефа не им одговара такво нешто затоа што ќе нема педровци и хозиња да паѓаат ко покосени чии што клубови плаќаат на организацијата која не подлежи на никакви даноци и финансиски контроли.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Има и во ЛШ некогаш некои луди утакмици, знаат да се мрднат ама ретко ептен. Јас повеќе сакам ЛЕ, некако поинтересно ми е да ги гледам оние тимови што не успеале да влезат во ЛШ и сега тука даваат се од себе и плус тука некаде се сите. А не во ЛШ ако биле, и да поминеле група, после тоа ќе ги смачкале и ај чао.

Можеме и ние да имаме тим во ЛЕ бе. Еве денес на пример од 6 Работнички игра против Турци некои, овде тепаше 1:0. Ако помине после има плеј оф ама таму јаки тимови се, порано неколку пати стигнувале до плеј оф губеле од Болтон, Лил, годинава којзнае.
Никогаш не разбрав зошто нема професионални судии, како може во утакмици каде што играчи вредат по пола милијарда вкупно - да суди некој пекар, цајкан или чиновник, често со вишок на кила кој зема хонорарче некое (facepalm)
Треба да има профи судии кои ќе земаат јаки плати и нема да се подложни на корупција ама не им одговара изгледа тоа...настрана технички помагала, си ебаа матер дури не го воведоа тоа со гол линија...
Добро е ова, како што кажа на запад судиите се професионалци, дури и платичка јака си имаат, скоро пола милион по сезона. Ама па ако сакаат да се мести ќе местат секако, биле професионалци или не.

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Не знам дали со професионални судии би се подобрило нешто во однос на корупција. Со онаква ФИФА, светско првенство со про-судии може да биде и полоша работа, со оглед на тоа дека послушниците ќе напредуваат побрзо и да извршуваат задачи. За мене најрелевантни се поништените голови, тука мора да се употреби технологија, чип или видео снимка. Јасно дека видео снимка за се и сешто би ја уништило динамиката и би се развлекол натпреварот, но за спорен гол мора да се запре и да се види. Фудбалот веројатно мора да живее со мали офсајди, а за двометарски офсајд би го одморил линискиот 6 месеци и би го пратил на очно и ако таму е се во ред, на психијатар. Тоа нема да и реши ништо на екипата ама скотот мора да плати некако.

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Работнички изгледа нема да издржи, добро играа во првите 40 минути после се повлекоа, се гледа дека се физички неподготвени, тоа се тие последици од слаба лига. Било која екипа што може да трча контри 90 минути со леснотија ќе го поминеше овој умрен Трабзон.

1-0 моментално и играч помалку за Работнички, единствено ако издржи бункерот и да се стигне до пенали но не верувам, како поминува времето едвај мрдаат...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Работнички изгледа нема да издржи, добро играа во првите 40 минути после се повлекоа, се гледа дека се физички неподготвени, тоа се тие последици од слаба лига. Било која екипа што може да трча контри 90 минути со леснотија ќе го поминеше овој умрен Трабзон.

1-0 моментално и играч помалку за Работнички, единствено ако издржи бункерот и да се стигне до пенали но не верувам, како поминува времето едвај мрдаат...
Издржаа со црвен сепак. Ја гледаш на стрим нешто или?