тоа е само поради тоа што на Балзак не му ни било гајле за мислењето на другите околу неговиот стил. Тој сакал детално да ја прикаже секоја ситуација и читателот да добие што е можно појасна слика за местото и случувањето, па затоа го опишал секое камче. Мене баш ми се допаѓа тоа.Содржината е интересна , стилот ( според мене) е ужасен.
Ипак тој е ствар укуса , само си го кажувам моето мислење.тоа е само поради тоа што на Балзак не му ни било гајле за мислењето на другите околу неговиот стил. Тој сакал детално да ја прикаже секоја ситуација и читателот да добие што е можно појасна слика за местото и случувањето, па затоа го опишал секое камче. Мене баш ми се допаѓа тоа.
Јас не би ги препорачал за читање „Tајната“ (од незнам кој), „Моќта на потсвеста“ и сите такви досадни книги кои немаат никаква врска.
немав ни најмала намера да го нападнам твоето мислење.Ипак тој е ствар укуса , само си го кажувам моето мислење.
Книгата ми е една од поомилените што досега сум ги прочитал во средно. Иначе исто не би ја препорачал Шагринска Кожа"Гуливеровите патувања" мислам дека беше од Џонатан Свифт. По досадно нешто за читање нема..
Навистина не ти се допадна?Дневникот на Ана Франк.. Подосадно нешто немам прчитано.
Со тек на време ги израснав. Нора имам прочитано една книга, премногу ми е едноставна и предвидлива. Гијом првите 3, тогаш читав за релаксација ама сеа гледам не би ми праел ќеф.Не би ги препорачала книгите во стилот на Нора Робертс (иако знам дека многу нема да се согласат со мене) не сакам вакви американски поманчиња, или пак од Гијом Мисо мене тие книги не ми беа ништо посебно.
Да. 90 % од книгата е кој со кој се скарал, кој бил болен, па глупостите на онаја госпожана од другото семејство со нив шо е. Не знам.. Премногу монотона ми е. Сакам книга во која постојано ина нешто новоНавистина не ти се допадна?