Книги кои НЕ би ги препорачале!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ќерката на чуварот на спомените дефинитвно, така спора книга без дејство... Мачење.

Можеби да ја читав книгава пред 6-7 години ќе имав позитивно мислење, но после прочитани 10тина такви како и промената на вкусот и стилот на изразување во една книга, кога оваа дојде во моите раце поради препорака, стигнав до првата третина и се изморив поради нејзиното вртење во место.
Истотака не би ја препорачал било која книга на Ниче Македонски, поради неговата надри историја, фалсификувани факти како и ненаучниот пристап до пристигнување на истите.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and Scarlett

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Агата Кристи - Третата девојка.. се изгубив читајќи и дури при крајот почнав да сфаќам нешто
WTF?Книгата е трилер,нормално дека има мистерии и дека некои работи се нејасни до крајот,сигурно не очекуваше уште на почетокот се да биде кристално јасно,тогаш што ќе читаме?Каде би била мистеријата?И неизвесноста?
Оф леле,ме насмеа.Инаку Третата девојка ми е омилена книга,најдобрата книга според мене а Норма ми е омилен лик.Напната книга ,непредвидлива, полна со пресврти и изненадувања.Ако не си ја сфатила на крајот книгата или не си била ни 10% сконцентрирана или имаш десет годинки.И ако сакаш предвидливи книги на кои уште на почетокот им го знаеш крајот,почни да читаш нешто друго.

Ditto+Maker

Истакнат Член
8 декември 2014
351
254
373
Bookworld
Не би ги препорачал сите четири дела од "Самрак". Речиси никогаш не ја окарактеризирам некоја книга како глупава или досадна. Но. "Самрак" е преценета и со преголемо внимание. :franticМожеби е до вкусот, ама некако не ми е интересен начинот на раскажување на авторката.:eek Тешко ми е да кажам дека сум разочаран од некоја книга, бидејќи во секоја книга барам нешто уникатно и интересно. Овде имаше само неколку случки и описи што ете така малку ми се допаднаа, другото не.:nah

• Ми се допаѓа
Реакции: ScorpioNka

ScorpioNka

Истакнат Член
29 март 2016
29
41
113
„Мојата борба“ од Хитлер. Толку очаен обид да се доловат (можеби и на некој начин да се оправдаат) причините за диктатурата (facepalm)