Убаво кажа Legioner погоре...Си играме Господ и му се мешаме во работата, а тоа во никој случај не е добро...
Навистина наукава отиде предалеку...
Јас да бидам искрен не ни го прочитав текстот, одма ми текна на Жаде.![]()
И менеЈас да бидам искрен не ни го прочитав текстот, одма ми текна на Жаде.![]()
Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.Убаво кажа Legioner погоре...Си играме Господ и му се мешаме во работата, а тоа во никој случај не е добро...
А во Луци?Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.
Е убаво си кажа, во природата, без ничија помош, по природен тек....ама клонирањето е сосема друго...А во Луци?
Он: Јас стварно не гледам никаков морален проблем со клонирање животни и растенија за храна. Наведов и дека во природата се случуваат асексуални размножувања (партеногенеза) при што новата единка е перфектен клон на родителот. Ама како што напишав уште лани, мене ми е страв од капиталистите кои би го злоупотребиле целото тоа.
На жалост не верува, затоа и се дрзнува да прави такви експерименти....Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.
А го прочита делот кај што пишува дека „...новата единка е перфектен клон на мајката“? Зошто да не го проучиме тој процес и да можеме да го примениме? Па и лабораторијата е природа. Всушност се` е природно и не постои вештачко, можам и да докажам.Е убаво си кажа, во природата, без ничија помош, по природен тек....ама клонирањето е сосема друго...
Прво кажи ми што е вештачко? Вештачки се браните кои ги направил човекот? Дали тие материјали од кои е направена браната се природни? Дали човекот е во природата?slb_bobo а како мислиш да докажеш?Ајде изнеси ги твоите аргументи,се...баш ме интересира...Можеби си во право..