Убаво кажа Legioner погоре...Си играме Господ и му се мешаме во работата, а тоа во никој случај не е добро...
Навистина наукава отиде предалеку...
Јас да бидам искрен не ни го прочитав текстот, одма ми текна на Жаде.
И мене Ги читав мислењава и се сеќавав на Лукас дека беше клон. Ама после одма ми дојде како играше Жаде со змијата иЈас да бидам искрен не ни го прочитав текстот, одма ми текна на Жаде.
Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.Убаво кажа Legioner погоре...Си играме Господ и му се мешаме во работата, а тоа во никој случај не е добро...
А во Луци?Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.
Е убаво си кажа, во природата, без ничија помош, по природен тек....ама клонирањето е сосема друго...А во Луци?
Он: Јас стварно не гледам никаков морален проблем со клонирање животни и растенија за храна. Наведов и дека во природата се случуваат асексуални размножувања (партеногенеза) при што новата единка е перфектен клон на родителот. Ама како што напишав уште лани, мене ми е страв од капиталистите кои би го злоупотребиле целото тоа.
На жалост не верува, затоа и се дрзнува да прави такви експерименти....Се согласувам,но да не заборавиме дека науката не верува во Господ.
А го прочита делот кај што пишува дека „...новата единка е перфектен клон на мајката“? Зошто да не го проучиме тој процес и да можеме да го примениме? Па и лабораторијата е природа. Всушност се` е природно и не постои вештачко, можам и да докажам.Е убаво си кажа, во природата, без ничија помош, по природен тек....ама клонирањето е сосема друго...
Прво кажи ми што е вештачко? Вештачки се браните кои ги направил човекот? Дали тие материјали од кои е направена браната се природни? Дали човекот е во природата?slb_bobo а како мислиш да докажеш?Ајде изнеси ги твоите аргументи,се...баш ме интересира...Можеби си во право..