Клонирање

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Е какви времиња дојдоа? Во 1754 (рандом година) да не не биле алчни луѓето? Откако постои платежно средство луѓето се алчни. Но тоа друга тема е веќе.

Јас имам некое претчувство дека повеќето ми се ограничувате тука со моралот. Моралот јас го сметам само како граница, спрега, ништо друго не е. Клонирањето е многу корисна работа ако правилно се искористи.
Биди сигурен дека нема да се искористи правилно.
Од сите можни аспекти имам негативен став кон клонирањето.
Со новиве технологии и научни достигнувања наводно си го олеснуваме животот а уствари се си искомплициравме.И тек ке комплицираме и губиме вредностите на животот,мада имам во обзир дека вредностите се релативвна работа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Фасцинирани сме од летањето на науката во последниве години, лично јас се восхитувам, сакам да сум таму меѓу научниците кои прваат епохијални откритија..
но реално понекогаш истражувањата се насочуваат во погрешна насока.. зошто да не клонираме матични клетки, или коскена срцевина.. или нешто друго кое што ќе помогне во развојот на медицината и која ќе го поткрепи здравјето на луѓето... човештвото изумира, нормалните посмртни граници секој ден се се подолу .. зафаќаат дури 60 години животен век.. и место науката да се развива во продолжување на животниот век на здрав и РАЗУМЕН начин нас не лупнало клонирањето во глава.
апсолутно не се согласувам со клонирање на луѓе... една сум, единстена, живеам еден живот, мој си е моја е приказната и кога ќе ме нема тоа е тоа.. несакам да се појави некој клон што ќе ме глуми.. па и неговиот живот којзнае каков ќе биде ако имаме во предвид дека ќе живее со помислата дека е некој што претходно бил нешто..
а клонирање со некоја разумна цел.. како што претходно нагласив, да прифаќам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
А зошто клонирањето мора да биде врз луѓе? Еве нека биде клонирање на храна. Така цела планета би била нахранета и нема да има гладници. Но проблемот е во алчноста на луѓето. Јас ги подржувам многу овие истражувања, како и сите поврзани со генетиката.

si ja cital knigata seme na zlotot ???
od wiljan d Edgard

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and MoonFairy

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Фасцинирани сме од летањето на науката во последниве години, лично јас се восхитувам, сакам да сум таму меѓу научниците кои прваат епохијални откритија..
но реално понекогаш истражувањата се насочуваат во погрешна насока.. зошто да не клонираме матични клетки, или коскена срцевина.. или нешто друго кое што ќе помогне во развојот на медицината и која ќе го поткрепи здравјето на луѓето... човештвото изумира, нормалните посмртни граници секој ден се се подолу .. зафаќаат дури 60 години животен век.. и место науката да се развива во продолжување на животниот век на здрав и РАЗУМЕН начин нас не лупнало клонирањето во глава.
апсолутно не се согласувам со клонирање на луѓе... една сум, единстена, живеам еден живот, мој си е моја е приказната и кога ќе ме нема тоа е тоа.. несакам да се појави некој клон што ќе ме глуми.. па и неговиот живот којзнае каков ќе биде ако имаме во предвид дека ќе живее со помислата дека е некој што претходно бил нешто..
а клонирање со некоја разумна цел.. како што претходно нагласив, да прифаќам.

si igrame gospod a toa ne e dobro :)

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Марија

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Биди сигурен дека нема да се искористи правилно.
Од сите можни аспекти имам негативен став кон клонирањето.
Со новиве технологии и научни достигнувања наводно си го олеснуваме животот а уствари се си искомплициравме.И тек ке комплицираме и губиме вредностите на животот,мада имам во обзир дека вредностите се релативвна работа.

sekoj edna genetski modificirana hrana znaci izmenata gen na rasteniteto na zivotnoto vo kraen slucaj i na covekot togas postanuvaat mutacii, veke covekot se izmenuva po vestacki ne po priroden pat.

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
не сум за мој клон...пример ќе го напраат да биде ист ко мене...уствари само ќе личи на мене...а карактерно сигурно ќе биде некоја идиотска особа шо нема да можам да ја смислам :)

а кој сака да си прај клон...нека си прај...негова работа не му се мешам :)